• 25 Απριλίου 2024,

Συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων πριν ή μετά τις εκλογές;

 Συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων πριν ή μετά τις εκλογές;

Η συζήτηση για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Καβάλα συνεχίστηκε και χθες από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Ήταν μια συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη, το ενδεχόμενο συνεργασιών ακόμη και πριν τις δημοτικές εκλογές. Το σενάριο είναι συγκεκριμένο και έχει συγκεκριμένους υποστηρικτές. Παρά το γεγονός ότι πριν τις εκλογές θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αυτές συνομιλούν μεταξύ τους κάνοντας ήπιο προεκλογικό αγώνα προκειμένου να δημιουργήσουν τη βάση της μετεκλογικής συνεργασίας.

Ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής της παράταξης Κ.Α.Π. είναι θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης διαδικασίας την οποία καθιερώνει ο Κλεισθένης. «Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πριν από τις εκλογές πρέπει να έχουν μια ελάχιστη συμφωνία, μια μίνιμουμ συμμαχία. Να βάλουμε το εγώ στην άκρη υπέρ του εμείς», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο Λεωνίδας Παππάς, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και υποψήφιου εκ νέου με το συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Θόδωρου Μουριάδη, συμφώνησε και δήλωσε ότι είναι θετικό να υπάρχει μια εκ των προτέρων συνεννόηση.

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου χαρακτήρισε τη συζήτηση ως πρόωρη. Παρατήρησε ότι η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών. Ευχήθηκε ωστόσο να μην υπάρξει συγκρουσιακή προεκλογική περίοδος.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη που παρουσίασε ο κ. Φιλόσογλου, σύμφωνα με την οποία αν προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές και αν αλλάξει η κυβέρνηση, θα είναι προτεραιότητα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον Κλεισθένη. Παρουσίασε δηλαδή τη διοίκηση του δήμου Καβάλας να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάη με τα συνήθη δεδομένα και όχι βάσει των νέων του νόμου Κλεισθένη.

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο τόπος της ζωής μας». Αναφερόμενος στα περί συνεργασιών, πριν ή μετά τις δημοτικές εκλογές, δήλωσε: «Επιθυμούμε μια προεκλογική περίοδο χωρίς αποκλεισμού και αφορισμούς για κανέναν. Εμείς για τα θέματα των συνεργασιών στην παρούσα φάση δεν αποκλείουμε κανέναν».

Διαβάστε επίσης