• 14 Μαΐου 2024,

Σύντομα αύξηση των εμβολιασμών στο Κ.Υ. Καβάλας

 Σύντομα αύξηση των εμβολιασμών στο Κ.Υ. Καβάλας

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Παρασκευής η κ. Σοφία Πρασσά, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καβάλας (πρώην ΙΚΑ). Αναφέρθηκε στη διαδικασία των εμβολιασμών, η οποία άρχισε προ μηνός και εξελίσσεται ομαλότατα.

Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένη πληροφορία ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στο Κ.Υ. Καβάλας σύντομα θα αυξηθούν σε ημερήσια βάση.

Μεταξύ άλλων η κ. Πρασσά δήλωσε: «Τα πάμε μια χαρά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Νομίζουμε ότι ο κόσμος μένει ευχαριστημένος. Δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όλα είναι ομαλά.  Από πληροφορίες που έχουμε, το επόμενο διάστημα περιμένουμε να έχουμε – είναι το πιθανότερο- αυξημένη ροή εμβολίων. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη διαδικασία των ραντεβού. Δεν ξέρουμε πώς επιλέγεται για κάθε πολίτη το που θα εμβολιαστεί.

Να πούμε επίσης για την παρανόηση που γίνεται από αρκετούς συμπολίτες. Δεν είναι ΙΚΑ. Δεν είμαστε το ΙΚΑ. Το ΙΚΑ- νυν ΕΦΚΑ- αφορά μόνο τον ασφαλιστικό τομέα. Εμείς είμαστε το Κέντρο Υγείας Καβάλας.

Έτσι αναφερόμαστε. Το λέω για να μην υπάρξει παρανόηση από πλευράς πολιτών. Δηλαδή αν τους έρθει ενημέρωση για ραντεβού σε μας θα δουν να γράφει Κ.Υ. Καβάλας. Η επιλογή του τόπου και του ραντεβού γίνεται κεντρικά. Εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως ανάμιξη.

Το εμβολιαστικό μας κέντρο λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Χωρίς διακοπή το μεσημέρι, σε δύο βάρδιες. Αυτό το διάστημα κάνουμε γύρω στα 60 εμβόλια την ημέρα. Εμβολιάζουμε με το εμβόλιο της Pfizer. Αρχίσαμε στις 8 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν είμαστε προγραμματισμένοι να κάνουμε εμβόλια μόνο αυτής της εταιρίας. Κι αυτός ο προγραμματισμός γίνεται κεντρικά. Δεν ξέρουμε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών σε μας.

Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε στο ανώτερο σημείο της διαδικασίας. Ξέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση του εμβολιασμού. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς. Για το εμβολιαστικό μας κέντρο προηγήθηκε προετοιμασία μας τουλάχιστον δύο μήνες.

Προετοιμάσαμε μια μικρή πτέρυγα που την έχουμε μόνο για το εμβολιαστικό κέντρο. Υπάρχουν δύο χώροι ιατρείων γιατί ο προγραμματισμός είναι για δύο εμβολιαστικές γραμμές. Διαθέτουμε επίσης έναν χώρο που τον έχουμε ως χώρο αυξημένης φροντίδας.

Με την έννοια αν χρειαστεί κάποιος συμπολίτης. Αλλά μέχρι στιγμής και δόξα το θεό τίποτα και για κανέναν. Σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν όλα όσα προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο».

Διαβάστε επίσης