• 25 Απριλίου 2024,

Σύντομα οι αποφάσεις για τα δρομολόγια φέρι μποτ και υδροπτερύγου

 Σύντομα οι αποφάσεις για τα δρομολόγια φέρι μποτ και υδροπτερύγου

Η χθεσινή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. στην Αθήνα φαίνεται να είναι η αρχή προκειμένου το δυνατό γρηγορότερο να έχουν αποτέλεσμα οι τοπικές προσπάθειες: α) για την έναρξη εκτέλεσης δρομολογίων του υδροπτερύγου β) τη διασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού δρομολογίων φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου κατά την Χειμερινή περίοδο.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά ο Γιώργος Παπαφιλίππου) παρακολουθούν και τα δύο θέματα ενώ παρέμβαση με επιστολές έκαναν πρόσφατα όλοι οι τοπικοί φορείς. Οι οποίοι είναι λαλίστατοι για το θέμα των Χειμερινών δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, σιωπούν (κατά περίεργο τρόπο) όταν πρόκειται για τα δρομολόγια του υδροπτερύγου.

Θυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του Σ.Α.Σ. έχουν σημαντικό αλλά γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει άμεσα το υπουργείο (πριν την 1η Νοέμβρη). Για τα Χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου υπάρχει πρόσφατη σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας οι ναυτιλιακές εταιρίες φέρονται να έδειξαν διάθεση συνεργασίας! Κατά συνέπεια ίσως και να μην χρειαστεί η επιβολή εκτέλεσης δημόσιας υπηρεσίας. Το Υπουργείο είναι έτοιμο- σύμφωνα με πληροφορίες- μέσω αυτής της διαδικασίας να ορίσει 4 δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή του Πρίνου για όλο το Χειμώνα. Σχετικά με το υδροπτέρυγο, οι φορείς της Θάσου δείχνουν νέο σημείο πρόσδεσης του στο νέο λιμάνι (περιοχή Λιμένα). Κοντά ή δίπλα στα φέρι μποτ.

Διαβάστε επίσης