• 20 Απριλίου 2024,

Σύντομα συνάντηση Δέμπα- Δημάρχου για το ΒΙΟΠΑ

 Σύντομα συνάντηση Δέμπα- Δημάρχου για το ΒΙΟΠΑ

Αρκετά πριν το Πάσχα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είχε το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου σε πρώτη προτεραιότητα. Ασχολούνταν με αυτό καθημερινά. Τις ημέρες πριν και αμέσως μετά το Πάσχα το Επιμελητήριο χαλάρωσε. Κι όταν χαλαρώνει το Επιμελητήριο, τότε η υπόθεση του ΒΙΟΠΑ μπαίνει για τα καλά στο … ψυγείο.

Πρόσφατα η Εθνική Τράπεζα απάντησε σε έγγραφο του Επιμελητηρίου για το χρέος σε αυτήν από την εταιρία του Βιοτεχνικού Πάρκου. Το χρέος ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου φθάνει στο ποσό των 550.000 ευρώ. Εξ αυτού το ποσό των 300.000 ευρώ είναι το κεφάλαιο. Τα νούμερα δεν ξάφνιασαν κανέναν. Ήταν τα αναμενόμενα. Με αυτήν την αφορμή επίκειται συνάντηση του κ. Δέμπα με τη Δήμαρχο. Μαζί θα συζητήσουν την προοπτική αλλαγής των δεδομένων. Κι εφόσον συμφωνήσουν και στις λεπτομέρειες τότε στη συμφωνία θα κληθεί να συμμετάσχει και ο τρίτος μέτοχος, η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με λίγα λόγια για το «αγκάθι» του Βιοτεχνικού Πάρκου παρατηρείται κινητικότητα. Ουδείς είναι σίγουρος ότι τούτη την φορά θα φθάσουμε σε συμφωνία ώστε η αρμοδιότητα του φορέα να περάσει στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ας το ελπίσουμε αφού στασιμότητα στο θέμα υπάρχει τουλάχιστον 4 χρόνια τώρα.

*Χθες βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Κυριότερο θέμα της συνεδρίασης η απόφαση για τις ημερομηνίες της έκθεσης KavalaExpo 2018. Πιθανότερες είναι οι ημερομηνίες από 5 έως 10 Οκτώβρη. Και φέτος η έκθεση θα γίνει ταυτόχρονα με το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ.

Διαβάστε επίσης