Σύντομα υποχρεωτική η πληρωμή του ΓΕΜΗ για τα μέλη του Επιμελητηρίου

 Σύντομα υποχρεωτική η πληρωμή του ΓΕΜΗ για τα μέλη του Επιμελητηρίου

Συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η κυριότερη απόφαση που έλαβε η διοίκηση έχει σχέση με την υποχρεωτικότητα της πληρωμής του ΓΕΜΗ για όλα τα μέλη του επιχειρηματικού φορέα. Το Επιμελητήριο σταδιακά θα εξηγήσει ότι η πληρωμή του ΓΕΜΗ υποχρεωτική, θα στείλει επιστολές στα μέλη του ώστε να τακτοποιηθούν οικονομικά το αργότερο έως τις 31/12/2019. Έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα μέλη του Επιμελητηρίου θα πρέπει να έχουν πληρώσει για τα έτη του ΓΕΜΗ που οφείλουν.

Σήμερα υπολογίζεται ότι το Επιμελητήριο έχει να εισπράξει από τα μέλη του τις συνδρομές ΓΕΜΗ που φτάνουν στο ύψος των οχτακοσίων χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματά ανά έτος δεν είναι πολλά. Για τις ατομικές επιχειρήσεις το ποσό ανέρχεται στα 35 ευρώ ετησίως, ενώ για τις ανώνυμες εταιρείες το ποσό φτάνει στα 180 ευρώ. Εκτιμάται ότι και με την παράλληλη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα γίνει αντιληπτή τόσο η υποχρεωτικότητα καταβολής της συνδρομής, όσο και η εξόφληση των ποσών που οφείλονται. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν από το φορέα ενώ ένα μερίδιο αναλογεί και στο δημόσιο.

Με άλλη κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα προσφερθούν ως δώρο στους δικυκλιστές της τροχαίας Καβάλας υπηρεσιακές στολές. Οι 15 στολές που θα αγοραστούν, σύγχρονες και με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, θα επιβαρύνουν το φορέα με δαπάνη ύψους δύο χιλιάδων ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης