• 25 Απριλίου 2024,

Παραμένει αισιόδοξος ο Κ. Αντωνιάδης για την τουριστική κίνηση

 Παραμένει αισιόδοξος ο Κ. Αντωνιάδης για την τουριστική κίνηση

Αισιόδοξος παραμένει ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης αναφορικά με την πορεία της τουριστικής κίνησης στην περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Χθες συνάντησε τους δημοσιογράφους οι οποίοι επίμονα των ρωτούσαν για ενδεχόμενη κάμψη της τουριστικής κίνησης.

«Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό με κάμψη από κανένα. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση. Πιστεύω ότι ο τουρισμός θα πάει καλά», απάντησε ο κ. Αντωνιάδης. Ζήτησε να βρεθεί λύση και για την εκκρεμότητα που υπάρχει στην ακτή Καλαμίτσας, θέμα που επιδιώξει να θέσει αρμοδίως, όταν τις προσεχείς ημέρες βρεθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοικήσεως του φορέα διαχείρισης τουρισμού, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δεύτερης συνεδριάσεως του οργάνου στην Κομοτηνή, θα επιδιωχθούν ραντεβού με υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με θέματα λειτουργίας των τελωνίων στη Θράκη. Με την ευκαιρία λοιπόν θα τεθεί και το ζήτημα της ακτής Καλαμίτσα.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη αφορούσαν στα ακόλουθα:

Την Τρίτη 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με γαστρονομικό περιερχόμενο στις Βρυξέλες και στην έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εξακόσια άτομα και θα παρουσιαστούν τοπικά πιάτα.

Στις 27 Ιουλίου και για τέσσερις ημέρες θα βρίσκονται στη Θράκη έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι με πρόγραμμα επισκέψεων στον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Ροδόπη.

Στοχεύουμε, δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης, στην αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Ελβετία για το 2019, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφέρεια στηρίζει τους αγώνες που θα διοργανωθούν και φέτος από την παραλία των Αβδήρων έως την παραλία της Κεραμωτής.

Διαβάστε επίσης