Σύντομη συνεδρίαση στο Δημαρχείο

 Σύντομη συνεδρίαση στο Δημαρχείο

Σύντομη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομική επιτροπής που έγινε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Για μία ακόμη φορά η αντιπολίτευση δεν είχε κανέναν εκπρόσωπό της. Τα 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συμπληρώθηκαν από δύο έκτακτα, ενώ τρία από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποσύρθηκαν λόγω της αλλαγής νομοθεσίας, που αφορά την παραλαβή μελετών.

Τα δύο έκτακτα αφορούσαν την κάλυψη αιρετών από το Δήμο Καβάλας για υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

Πρώτο θέμα η 21η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, που «αποκάλυψε» ότι το έργο του δρόμου προς το νοσοκομείο τελειώνει κι από τη γραφειοκρατική του πλευρά. Τα τελευταία δικαιολογητικά προς τη διαχειρίστρια αρχή της Κομοτηνής θα σταλθούν απαραιτήτως την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης εγκρίθηκε πίστωση 5.000 ευρώ για την αναγόμωση πυροσβεστήρων.

Αρκετά θέματα αφορούσαν έγκριση γενομένων δαπανών από την πάγια προκαταβολή δημοτικών κοινοτήτων.

Πληρώθηκαν χρήματα που αφορούν έργα άρδευσης και χωματουργικά στη Νέα Καρβάλη, αντικατάσταση λαμπτήρων στις Κρηνίδες, τη Λυδία, την Παλιά Καβάλα, χωματουργικές εργασίες στο Χαλκερό. Τέλος έφτασε σε τελικό αποτέλεσμα ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια οικοδομικών υλικών. Επτά προσφορές αξιολογήθηκαν. Το έργο μοιράζεται σε πέντε εταιρίες, ανάλογα με την κατηγορία των υλικών. Ειδικότερα στις εταιρίες Βουγιουκλή, Χρυσανίδη, Άννας Δημητριάδου, ΕΡΓΟΝ ΑΤΕΒΕ.

Διαβάστε επίσης