• 7 Μαΐου 2024,

Σύσκεψη φορέων για τον ΤΑΡ

 Σύσκεψη φορέων για τον ΤΑΡ

Πριν από την ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα το βράδυ επανήλθε και συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Στη συνεδρίαση εμφανίστηκε μετά από καιρό η συντονιστική επιτροπή πολιτών, συνεπικουρούμενη από τον δραστήριο Σύλλογο Αγροτών Δήμου Καβάλας. Για λογαριασμό και των δύο φορέων μίλησε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης. Κατήγγειλε ότι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας αρχίζουν έργα για τον αγωγό ΤΑΡ στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων χωρίς άδεια, μπαίνουν σε χωράφια, καταστρέφοντας ακόμα αγροτικές καλλιέργειες. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, πρέπει να βρούμε λύση», είπε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης. Ζήτησε να οργανωθεί από το Δήμο Καβάλας σύσκεψη φορέων, καθώς όπως είπε και η συντονιστική επιτροπή πολιτών και ο Σύλλογος Αγροτών, είναι αποφασισμένοι ο αγωγός να περάσει πάνω από το πτώμα τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε, αποδεχόμενο τις προτάσεις. Έτσι ο Δήμος Καβάλας θα οργανώσει σύσκεψη φορέων εντός των ημερών, ενώ σήμερα το βράδυ θα γίνει ενημέρωση για την δικαστική πλευρά του θέματος, από δικηγόρους που εκπροσωπούν το Δήμο Καβάλας στο Συμβούλιο της Επιτροπής, όπου εκκρεμεί προσφυγή.

«Απειλούνται οι ζωές μας» είπε σε υψηλούς τόνους ο Π. Αρσονιάδης. Ο κ. Γραμμένος και η Δήμαρχος προέτρεψαν τους αγρότες στα χωράφια των οποίων μπαίνει η Κοινοπραξία χωρίς άδεια, να κάνουν άμεσα καταγγελία στον εισαγγελέα. Η κα Τσανάκα θύμισε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έδωσε άδεια στην Κοινοπραξία να εργασθεί σε δημοτικούς χώρους, ενώ όπως είπε ενημέρωσε ακόμη και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την εκκρεμότητα της όδευσης, που υφίσταται ακόμη και σήμερα στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Καβάλας φαίνεται ότι θα επανέλθει στο θέμα της αλλαγής όδευσης δεδομένου ότι πλησιάζει η ώρα – μπορεί να ήρθε κιόλας – οι εργασίες για το έργο να φθάσουν στην επίμαχη περιοχή.

Χθες μάλιστα υπήρξε συνέντευξη του επικεφαλής του αγωγού, κ. Σκούφια, ο οποίος δήλωσε σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ότι τα πρώτα χιλιόμετρα του ΤΑΡ στον Έβρο είναι πια γεγονός.

 

Διαβάστε επίσης