• 6 Μαΐου 2024,

Άμεσα η έναρξη των μαθημάτων

 Άμεσα η έναρξη των μαθημάτων

Ο Διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καβάλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, έχει εγκατασταθεί στο κτήριο που θα φιλοξενήσει το σχολείο, στο πρώην Πειραματικό Γυμνάσιο. Εκεί ήταν χθες το πρωί τουλάχιστον 10 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου, που κατέθεσαν το αίτημά τους να εγγραφούν τα παιδιά τους στο καινούριο σχολείο της πόλης.

Υπολογίζεται ότι οι μαθητές που θα φοιτήσουν θα είναι περισσότεροι από 20 έως 30 το πολύ. Η διαδικασία της μεταγραφής αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το αντίστοιχο σχολείο της Δράμας, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στο καινούριο σχολείο της Καβάλας, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα που δεν χρειάζεται να μετακινούνται ούτε με λεωφορείο, ούτε με ταξί. Μένουν κοντά στο σχολείο, κι έτσι θα βαδίζουν μόνοι σε αυτό, είτε με ευθύνη των γονέων τους.

Με λίγα λόγια ο στόχος τα μαθήματα ν΄ αρχίσουν άμεσα, είναι στόχος εφικτός. Εξοπλισμός υπάρχει, το νέο σχολείο αναζητά μόνο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που θα βρει σχετικά εύκολα. Αν όλα πάνε καλά τότε τα μαθήματα θ΄ αρχίσουν το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανή ημερομηνία την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλα προβλήματα που θα πρέπει νωρίτερα να λυθούν. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ότι εμπόδιο ανακύπτει λύνεται γρήγορα εφόσον υπάρχει η βούληση της κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, το σχολείο να λειτουργήσει το δυνατό συντομότερα.

Εν τω μεταξύ από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμΕΑ Νομού Καβάλας δόθηκε προς δημοσίευση το ακόλουθο κείμενο: «Η εγκατάσταση του Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής αγωγής στο κτήριο του πρώην Πειραματικού Γυμνασίου είναι γεγονός!!! Έπειτα από συνάντηση , το πρωί του Σαββάτου,  της Δημάρχου Καβάλας κας Τσανάκα, του Βουλευτή Σύριζα κ. Εμμανουηλίδη και του Προϊσταμένου Β΄θμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενά, στο χώρο του Δημαρχείου, αποφασίστηκε   ομόφωνα   την συστέγαση του Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικής αγωγής στο κτήριο του πρώην Πειραματικού Γυμνασίου Καβάλας.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε Καβάλας εκφράζει την ικανοποίηση του για την ουσιαστική  και καθοριστική  εξεύρεση λύσης που είχε σαν αποτέλεσμα να άρει και τα τελευταία λειτουργικά εμπόδια για την εγκατάσταση του σχολείου ειδικής αγωγής. Τελικά, η συνεργασία ανθρώπων και θεσμών με ευαισθησία  και  υψηλό αίσθημα  ευθύνης,  αποδίδει  καρπούς και λειτουργεί καταλυτικά για το κοινό καλό.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, εκ μέρους των γονέων και μαθητών Ατόμων με  Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, για την θετική έκβαση του ζητήματος λειτουργίας και εγκατάστασης του σχολείου  ειδικής αγωγής και την ευόδωση των προσπαθειών όλων όσων εργάστηκαν και συνέβαλλαν για τον σκοπό αυτό.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε για την άμεση τακτοποίηση του απαραίτητου εξοπλισμού και αναγκαίων μέσων που θα εξασφαλίσουν την σύντομη και εύρυθμη λειτουργία του, ώστε να ηχήσει όσο δυνατόν πιο σύντομα  το κουδούνι του συγκεκριμένου σχολείου για τους ΑμεΑ μαθητές».

 

 

Διαβάστε επίσης