• 20 Απριλίου 2024,

Σύσκεψη για τα πλευρικά διόδια πριν το ραντεβού με την Εγνατία Οδό ΑΕ

 Σύσκεψη για τα πλευρικά διόδια πριν το ραντεβού με την Εγνατία Οδό ΑΕ

Στη Θάσο ταξιδεύει σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Τελικός του προορισμός το Δημαρχείο στο Λιμένα όπου θα λάβει μέρος σε σύσκεψη. Σε αυτήν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου θα βρίσκονται και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων. Θα ανακοινωθούν μικρομεσαία έργα, τα οποία είναι ώριμα ώστε να προχωρήσουν σχετικά γρήγορα. Ο κ. Αντωνιάδης προσκάλεσε στη σύσκεψη και την περιφερειακή σύμβουλο του νησιού, με την οποία λέγεται ότι είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία. Η σημερινή σύσκεψη προετοιμάστηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, εξ αυτού του λόγου ανακοινώθηκε έγκαιρα ότι θα γίνει σήμερα. Σε εκκρεμότητα μία ακόμη σύσκεψη, αυτή για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Η αρμόδια υπηρεσία Υγείας ζήτησε βοήθεια από το Υπουργείο Υγείας. Η σύσκεψη καθυστερεί τουλάχιστον 15 μέρες έως ότου λάβει η υπηρεσία απαραίτητη ερμηνευτική εγκύκλιο για τον ίδιο νόμο. Μόλις λάβει την εγκύκλιο θα συγκληθεί η σύσκεψη, στην οποία θα παρίστανται η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και οι επαγγελματίες (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) που θα πρέπει να τηρήσουν το νόμο. Ο οποίος είναι αυστηρότερος του υφιστάμενου.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η σύσκεψη υπό τον Κώστα Αντωνιάδη για τα έργα των πλευρικών διοδίων. Αφορμή η καθυστέρηση στην κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Άσπρης Άμμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφωνεί ότι δημιουργείται θέμα και στην αγορά. Θα προσκαλέσει στη σύσκεψη Επιμελητήριο- Ομοσπονδία και Εμπορικό Σύλλογο. Πρόσκληση για την ίδια σύσκεψη θα λάβει και ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο οποίος υπογράφει την απόφαση των κυκλοφοριακών μέτρων σε κάθε κόμβο όπου κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν πλευρικά διόδια. Ο κ. Αντωνιάδης επιθυμεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τοπικό μέτωπο που θα πιέσει την Εγνατία Οδό να τελειώνει με την κατασκευή των πλευρικών διοδίων. Στη σύσκεψη θα προσκληθεί και ο Δήμος Καβάλας αφού Αντωνιάδης- Μουριάδης έχουν σε εκκρεμότητα συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας. Σε αυτήν την συνάντηση εκτός όλων των άλλων θα τεθεί και το θέμα των πλευρικών διοδίων.

Τα «ανοιχτά» θέματα της Καβάλας με την Εγνατία Οδό ΑΕ είναι περισσότερα και σημαντικότερα. Πρώτα πρώτα οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν γρήγορα στην πεσμένη γέφυρα. Αυτήν την εβδομάδα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάρρευση τμήματος της. Υπάρχει επίσης η γνωστή επιμονή της Εγνατίας να κατασκευάσει διόδια στην Παράκαμψη. Και αυτό το θέμα θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της. Για τη συνάντηση προετοιμάζεται και ο κ. Μουριάδης. Λέγεται ότι αυτή καθυστερεί με ευθύνη της Εγνατίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να γίνεται σκόπιμα προκειμένου η εταιρία να αποφύγει τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες των φορέων της Καβάλας. Εκτός του ότι αργεί με τα πλευρικά διόδια (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κόμβου στο νέο λιμάνι), η εταιρία ξέρει καλά πόσο η Καβάλα δεν θέλει τα διόδια στην Παράκαμψη. Ίσως επιδιώκει να δημιουργήσει στο θέμα τετελέσμενα ώστε όταν βρεθεί με τους φορείς της περιοχής να τους εξηγήσει ότι ο χρόνος πέρασε και πλέον τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το συγκεκριμένο της σχέδιο και πλάνο.

 

Διαβάστε επίσης