Σύσκεψη για την προστασία των παιδιών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (φωτογραφίες)

 Σύσκεψη για την προστασία των παιδιών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (φωτογραφίες)

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ στην Καβάλα, Παιδόπολη, συνάντηση- σύσκεψη φορέων για τη δικτύωση τους όσον αφορά δράσεις παιδικής προστασίας.

Είναι μια πρωτοβουλία της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία απευθύνθηκε και προσκάλεσε εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, των κοινωνικών λειτουργών του Δήμου Καβάλας, Κοινωνική Μέριμνα της Περιφέρειας ΑΜΘ, Εισαγγελία Καβάλας κτλ.

Η συνάντηση που έγινε με όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της Παγκόσμιας Μέρας κατά της Παιδικής Κακοποίησης.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αναστασία Τζαμπαζλή δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ο λόγος της σημερινής συνάντησης είναι ότι θέλουμε να κάνουμε μια δικτύωση όλων των φορέων που έχουν σχέση με το παιδί. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του παιδιού στις 20 Νοέμβρη. Ως ο μόνος φορέας της περιοχής που ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Θέλουμε να συμβάλουμε τα μέγιστα για να δούμε πως μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Αυτήν την στιγμή προβάλλουμε σαν Κέντρο το κομμάτι της αναδοχής.

Πάνω από 450 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα αυτήν την στιγμή. Σκοπός της Κυβέρνησης, του Υπουργείου και όλων μας είναι να βρεθεί μια οικογένεια για αυτά τα παιδιά. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά υπάρχουν και παιδιά για αναπηρία. Όπως καταλαβαίνετε το τηλέφωνο για αυτά τα παιδιά δεν χτυπά.

Προσπαθούμε λοιπόν όλες μας τις δυνάμεις να τις ενώσουμε. Ας είναι αυτό το πρώτο μίνι συνέδριο που κάνουμε όλοι οι υπεύθυνοι για τα παιδιά ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις ώστε να βρεθεί μια οικογένεια για αυτά τα παιδιά».

Σχετικά με την Παιδόπολη Καβάλας η κ. Τζαμπαζλή δήλωσε:

«Αυτήν την στιγμή φιλοξενούνται γύρω στα 16 παιδιά. Έχουμε παιδιά σε αναδοχή ενώ πρόσφατα κάναμε υιοθεσίες. Σε αυτήν την διετία κάναμε 3 συνολικά. Μία ακόμη είναι υπό ολοκλήρωση. Σε αναδοχές είναι 16 με 18 παιδιά.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κάνουμε και στην Καβάλα μια εκδήλωση όπως αυτή που κάναμε στην Ξάνθη. Μια ημερίδα ενημέρωσης. Σε νούμερα είμαστε πολύ ψηλά για το ενδιαφέρον για τα παιδιά μας που είναι στην Παιδόπολη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάψουν οι εισαγγελικές εντολές και να μην έρχονται στην Παιδόπολη παιδιά από δύσκολες συνθήκες».

Τέλος η κ. Τζαμπαζλή ενημέρωσε ότι ενόψει των εορτών θα υπάρξουν εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες ακόμη και για την ενίσχυση παιδιών με ανάγκη.

Διαβάστε επίσης