Συζητά συνεργασίες αλλά με τον ίδιο επικεφαλής

 Συζητά συνεργασίες αλλά με τον ίδιο επικεφαλής

Με νέες δηλώσεις που έκανε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο κ. Χαράλαμπος Χρυσανίδης σχολίασε θέματα της τοπικής επικαιρότητας (ως προς το προεκλογικό τοπίο στο Δήμο Καβάλας).

Θέματα που αφορούν την οριστική ημερομηνία των εθνικών εκλογών και το ενδεχόμενο συνεργασιών μεταξύ υποψηφίων Δημάρχων. Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες αλλά με τον ίδιο επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας.

Αυτή του η αντίδραση φυσικά και κάνει τα πράγματα δύσκολα σχετικά με τις συζητήσεις για τη συνένωση των υποψήφιων Δημάρχων που προέρχονται από τη Ν.Δ. Οι συζητήσεις είναι κάτι που φημολογείται, μπορεί συναντήσεις να μην έγιναν ακόμη αλλά θα επιδιωχθεί να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας φαίνεται και είναι δύσκολο μιας και όχι μόνο ο κ. Χρυσανίδη, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα, έχουν την ίδια στάση. Συζητούν συνεργασία, χωρίς κανένας να υποχωρεί της δημαρχιακής του υποψηφιότητας.

Αρχικά ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης ρωτήθηκε για την αλλαγή των ημερομηνιών των εθνικών εκλογών. Όπως πολλοί και αυτός τις περίμενε Απρίλιο. Αυτές «μετακινήθηκαν» για να γίνουν από τον Μάη και μετά.

Ο κ. Χρυσανίδης δήλωσε:

«Εφόσον οι πρώτες εκλογές γίνουν στο τέλος Μάη, κι αφού πιθανό είναι να υπάρξουν και δεύτερες εθνικές εκλογές, χάνουμε χρόνο όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για τις τοπικές εκλογές. Ουσιαστικά μας μένει μόνο ένας μήνας προεκλογικής δράσης. Ο Σεπτέμβρης, μιας και η πρώτη Κυριακή θα είναι (για τις τοπικές εκλογές) στις 8 Οκτώβρη».

Για το σενάριο συνεργασιών και συγχωνεύσεων δημοτικών παρατάξεων, υποψηφίων που προέρχονται από τη ΝΔ, είπε: «Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία». Θα υποχωρήσει ο ίδιος αν κριθεί απαραίτητο; ρωτήθηκε επίσης.

Ευγενικά απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο: «Από τη στιγμή που το αποφάσισα, θα κατέβω υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας», είπε χαρακτηριστικά.Πρόσφατα ο κ. Χρυσανίδης ανακοίνωσε την πρόταση του για έναν αντιδήμαρχο με αποκλειστική αρμοδιότητα τη ΔΕ Φιλίππων.

Η ανάρτηση του αναφέρει:

«Ιδρύουμε ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αρμοδιότητες. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας, αλλά και λύση στα μεγάλα, κοινά προβλήματα των οικισμών, όπως το οδικό δίκτυο, η ύδρευση, η άρδευση, τα Τενάγη, οι σχολικές μονάδες και οι λαϊκές αγορές.

Λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων με την πλούσια ιστορία του να παραμείνει ΕΠΑΞΙΑ στον κατάλογο μνημείων της UNESCO. Βελτιώνουμε τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τις παροχές σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρίσκονται πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Για εμάς άλλωστε οι υποδομές είναι το “Α” και το “Ω” προκειμένου να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στο μνημείο, στο Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά και στους γύρω οικισμούς. Παίρνουμε ώθηση από γεγονότα και φράσεις που έχουν μείνει στην ιστορία (Μάχη των Φιλίππων – “Οψόμεθα εις Φιλίππους”) για να δημιουργήσουμε επιπλέον έσοδα. Θέλουμε τα έσοδα αυτά να είναι ανταποδοτικά και να μετατραπούν σε ΕΡΓΑ τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Δ.Ε. Φιλίππων».

Για τη διαμάχη του Δήμου Καβάλας με το Δήμο Δοξάτου, με αφορμή το έργο ύδρευσης της ΔΕ Φιλίππων με νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου, ο κ. Χρυσανίδης ζήτησε να γίνει συζήτηση μεταξύ των δύο Δήμων. «Μια επαφή με το Δήμο Δοξάτου, μια συζήτηση με τους εκπροσώπους του δεν θα ήταν αρνητική.

Νομίζω ότι ο Δήμος Δοξάτου επιδιώκει να έχει κάποιο αντάλλαγμα (επιτρέποντας την ύδρευση της Δ.Ε. Φιλίππων με νερό από τις πηγές Κεφαλαρίου). Αυτό μπορεί να συμφωνηθεί με μια διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε ότι ο συνδυασμός του συνεχίζει να προετοιμάζει αναλυτικά το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει καθώς στην προηγούμενη εκδήλωση παρουσιάστηκε μόνο ο βασικός κορμός του προγράμματος αυτού.

Διαβάστε επίσης