Συζήτησε Λευκή Νύχτα, αποφάσισε Καλοκαιρινό ωράριο

 Συζήτησε Λευκή Νύχτα, αποφάσισε Καλοκαιρινό ωράριο

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Μεταξύ άλλων αποφάσισε για το καλοκαιρινό ωράριο, για τη λειτουργία της αγοράς τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες για το διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου. Αυτή την περίοδο θα ισχύει το λεγόμενο «τουριστικό ωράριο».

Ειδικότερα και για την προαναφερθείσα περίοδο τα απογεύματα τα καταστήματα στην αγορά θα λειτουργούν από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Αυτό θα γίνει για την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης. Αυτή η αλλαγή ισχύει για την ίδια περίοδο πολλά προηγούμενα καλοκαίρια.

Είναι μία αλλαγή που διευκολύνει τους τουρίστες, οι οποίοι κυκλοφορούν στην αγορά -όταν πρόκειται για την «καρδιά» της καλοκαιρινής περιόδου- αργά το απόγευμα και τις πρώτες ώρες της νύχτας. Θα βρίσκουν έτσι ανοιχτά τα καταστήματα και θα κάνουν τις αγορές τους.

Το βασικό θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για την πρόσφατη Λευκή Νύχτα. Ο απολογισμός που έγινε από τα μέλη του  διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου. Ας μην ξεχνάμε ότι η διοργάνωση η πρώτη τέτοια εκδήλωση μετά την πανδημία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ήταν μία ιδέα και μία διοργάνωση του ίδιου συλλόγου.

Οριστικοποιήθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστεί τα μέλη του συλλόγου ερωτηματολόγιο σχετικά με την ίδια εκδήλωση. Κάθε έμπορος καταστηματάρχης θα απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ποια είναι η καλύτερη ημερομηνία για τη Λευκή Νύχτα.

Πόσο μπορούν να τροποποιηθούν, να ενισχυθούν και να αλλάξουν τα γεγονότα της Λευκής Νύχτας ενώ  δεκτή θα είναι και κάθε άλλη πρόταση. Σε προηγούμενη ίδια διαδικασία το 90% των καταστηματαρχών της αγοράς είχε συμφωνήσει ότι η καλύτερη ημερομηνία της Λευκής Νύχτας είναι αυτή που τελικά έχει επιλεγεί. Μια Παρασκευή στις αρχές του Μαΐου.

Για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κελγιώργης είπε στην Πρωινή τα εξής: «Φέτος η Λευκή Νύχτα είχε περισσότερο κόσμο στο κέντρο της πόλης από τον κόσμο στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2019.

Αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όχι μόνο οι συνάδελφοί μας αλλά και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι επαγγελματίες οδηγοί και άλλοι. Από οικονομικής πλευράς επωφελήθηκε τα μέγιστα η εστίαση. Τα μαγαζιά μας δούλεψαν καλύτερα από ότι θα δουλεύαν μία άλλη τυπική Παρασκευή.

Ένα άλλο τυπικό απόγευμα Παρασκευής. Δεύτερη εκδήλωση Λευκής Νύχτας μέσα στο ίδιο έτος μάλλον δεν μπορεί να γίνει. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό που συζητάμε και θα εξετάσουμε θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος να πραγματοποιήσει μία άλλη παρόμοια εκδήλωση στην αγορά της Καβάλας κατά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου».

Διαβάστε επίσης