• 7 Μαΐου 2024,

Συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων: Από τις 2 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ

 Συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων: Από τις 2 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ

Στις 2 χθες το μεσημέρι άρχισε στο δικαστήριο η συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων της ΒΦΛ. Προηγήθηκαν άλλες υποθέσεις με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη να αργήσει να αρχίσει. Άργησε και η εκδίκαση της αφού ο κ. Βογιατζίδης κατέθετε για περισσότερο από 2 ώρες! Η απόφαση αναμένεται σε έναν περίπου μήνα. Πριν τη δίκη οι εργαζόμενοι (είχαν σαν συμπαραστάτη τους τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη) δήλωσαν ότι περιμένουν την απόφαση της πρώτης δίκης (έγινε αρχές Σεπτέμβρη) αλλά και όσα η Κυβέρνηση τους υποσχέθηκε.

Πάλι στο δικαστήριο οι απολυμένοι της ΒΦΛ

Πάλι στο δικαστήριο βρέθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το βράδυ, απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Συζητήθηκε η δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η πρώτη συζητήθηκε αρχές Σεπτέμβρη και η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σε εκκρεμότητα.

Χθες οι απολυμένοι της ΒΦΛ φορώντας τα γνωστά μπλε μπλουζάκια, συγκεντρώθηκαν στο «Περιστέρι» και με πορεία έφτασαν έξω από το δικαστικό μέγαρο. Φώναζαν τα γνωστά συνθήματα. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάκης Θεοχάρης, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕ και ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Εκεί είχαμε είδηση, καθώς ο Χ. Θεοχάρης πρώτη φορά εμφανίστηκε να συμπαρίσταται στους απολυμένους της ΒΦΛ. «Υπάρχει σοβαρός λόγος. Ενημερώθηκα σχετικά από τους συνδικαλιστές που μ΄ επισκέφτηκαν στην Αθήνα», είπε ο κ. Χ. Θεοχάρης και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί τέτοια καταπάτηση των νόμων. Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ο νόμος να ισχύει για όλους. Θα πιέσω τα αρμόδια υπουργεία να δοθεί λύση».

Ο Νίκος Βογιατζίδης που ήταν επικεφαλής της πορείας θύμισε στους δημοσιογράφους: «Έξι μήνες δίνουμε μάχη με την ανομία του κ. Λαυρεντιάδη. Εκδιωχθήκαμε παράνομα. Για μας είναι ζωτικής σημασίας η απόφαση επί της αίτησης των πρώτων ασφαλιστικών μέτρων, την περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εξ αιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, πολλές οικογένειες συναδέλφων μας, ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα. Περιμένουμε κι από την κυβέρνηση πράξεις. Το βοήθημα που μας υποσχέθηκε και το επίδομα διαθεσιμότητας μέσω του ΟΑΕΔ».

Αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο οι απολυμένοι της ΒΦΛ, μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου και περίμεναν τη συζήτηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, με παρόντες εκπροσώπους της άλλης πλευράς. Η διαδικασία χθες άργησε αρκετά κι έτσι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, άργησε να ξεκινήσει και τελείωσε στις 9 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης