• 26 Απριλίου 2024,

Συζήτηση με την ΕΤΑΔ αλλά για το ΔΙΟΝΥΣΟ!

 Συζήτηση με την ΕΤΑΔ αλλά για το ΔΙΟΝΥΣΟ!

Θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της και είναι στην τοπική επικαιρότητα σχολίασε χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η αντιδήμαρχος τεχνικών Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη. Από τις σύντομες και περιεκτικές δηλώσεις της προέκυψε ως είδηση η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ. Η ανταλλαγή εγγράφων ωστόσο δεν αφορά στην εκκρεμότητα για την ακτή Καλαμίτσας αλλά στο κτήριο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, που έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο στο Δήμο Καβάλας την περίοδο της δημαρχείας του Κωστή Σιμιτσή, χωρίς όμως να έχει ακόμη αξιοποιηθεί.

Σχετικά με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ΕΤΑΔ για την ακτή Καλαμίτσας, η κ. Δρακονάκη σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας δε γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει επικοινωνία της ΕΤΑΔ με το Δήμο Καβάλας, ωστόσο αυτή αφορά κατά κύριο λόγο στο ΔΙΟΝΥΣΟ. Η κινητικότητα, εξήγησε η κ. Δρακονάκη, εστιάζεται στη διαδικασία μεταγραφής του ακινήτου στο υποθηκοφυλακείο. Πρέπει να αποκτήσουμε τίτλους κυριότητας, επεσήμανε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος.

Σχετικά με την πληροφορία για τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας των έργων Σταθάκη, η κ. Δρακονάκη επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 20 Δεκεμβρίου. Απέφυγε ωστόσο να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα γίνει με τα δύο συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο, έπειτα από την υπόθεση που ανέκυψε σε τοπικό επίπεδο για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ.

Φαίνεται ότι όλα εξαρτώνται από την ωριμότητα των έργων ύδρευσης και άρδευσης. Κατά πόσο ώριμα είναι τα έργα θα φανεί στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας, παρουσία και εκπροσώπου του υπουργείου ανάπτυξης, που υποτίθεται πως έχει έτοιμη τη χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση αμφότερων των εργολαβιών.

Αναφορικά με την αλλαγή του σχεδίου πόλης στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη, η Ευαγγελία Δρακονάκη εμφανίστηκε σίγουρη. Διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο ανάπλασης της πλατείας δεν θέτει σε κίνδυνο το έργο και τη χρηματοδότησή του. Όπως τόνισε, είναι ενήμερη για την απαραίτητη αλλαγή του σχεδίου πόλης η διαχειριστική αρχή.

Στο εξής, είπε η κ. Δρακονάκη, η διαδικασία προβλέπει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κι έγκριση αυτής από το συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων, την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η μακρά διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετούς ακόμη μήνες θα τελειώσει με την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Επί της ευκαιρίας, η Ευαγγελία Δρακονάκη έδωσε συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας για το εισηγητικό κείμενο που συνέταξαν, το οποίο έχει τύχει ήδη θετικής γνωμοδότησης από το τοπικό συμβούλιο και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Για την προωθούμενη αλλαγή του σχεδίου πόλης στην πλατεία Καπνεργάτη και στους γύρω δρόμους, η κ. Δρακονάκη παρατήρησε: «Με την καλή δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες μας μηδενίστηκαν οι πιθανότητες διόρθωσης, προσφυγής, ή ένστασης. Με την ευκαιρία που μας δόθηκε διορθώσαμε και άλλα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ίδια περιοχή».

 

******

Διαβάστε επίσης