Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τα διόδια στην Παράκαμψη- Απόφαση εντός 2 μηνών

 Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τα διόδια στην Παράκαμψη- Απόφαση εντός 2 μηνών

Για περίπου 45 λεπτά συζητήθηκε χθες το πρωί στο Ειρηνοδικείο Καβάλας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Δημωφέλεια κατά της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και της εταιρίας Άκτωρ ΑΤΕ. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση του έργου των διοδίων στην Παράκαμψη, για το οποίο ισχύει προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών. Χθες το δικαστήριο εξέτασε πιο αναλυτικά την καταγγελία της δημοτικής επιχείρησης, σύμφωνα με την οποία το έργο επεκτάθηκε και σε έκταση της. Περίπου 6 στρεμμάτων.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ επέμενε χθες ότι δεν μπήκε στην ιδιοκτησία της Δημωφέλεια. Αλλά –ισχυρίστηκε- ακόμη κι αν έκανε μικρή καταπάτηση, θα αποζημιώσει την δημοτική επιχείρηση. Υποστήριξε επίσης την αναγκαιότητα κατασκευής των συγκεκριμένων διοδίων αφού τα παρουσίασε ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία της χώρας με τους δανειστές.

Η δημοτική επιχείρηση ζήτησε και πέτυχε την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης. Ήδη χθες κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο ΤΕΕ ΑΜ. Αυτό θα συντάξει έκθεση για τα όρια της απαλλοτρίωσης στο συγκεκριμένο σημείο. Η έκθεση θα κατατεθεί στο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να κάνει γνωστή την απόφαση του εντός δύο μηνών. Έως τότε ισχύει η προσωρινή διαταγή διακοπής εργασιών.

Διαβάστε επίσης