• 24 Απριλίου 2024,

Τ. Ελευθεριάδου: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη χωρίς…Καβάλα και Δράμα

 Τ. Ελευθεριάδου: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη χωρίς…Καβάλα και Δράμα

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει για τελευταία φορά η Διακομματική Επιτροπή Ανάπτυξης της Θράκης. Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς ενστάσεις μου, η Αν. Μακεδονία δεν θα  συμπεριληφθεί στο τελικό πόρισμα, παρά μόνο ως αναφορά και χωρίς συγκεκριμένη επεξεργασία για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Καβάλας και της Δράμας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθάρισε από την αρχή τη θέση του σε σχέση με την εν λόγω παραφωνία. Ο εκπρόσωπός μας στο προεδρείο της Επιτροπής, Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε σχετικά ότι “δε νοείται μια πρόταση για την ανάπτυξη της Θράκης να μη συμπεριλάβει και την ανατολική Μακεδονία”, για να προσθέσει ότι “ο προσανατολισμός γενικότερα της Επιτροπής ήταν για τη Θράκη, οι άξονες που έχουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό μιλάνε μόνο για τη Θράκη”.

Παρά το γεγονός ότι στη διακομματική επιτροπή συμμετέχουμε δύο βουλευτές από την Π.Ε. Καβάλας, εν τούτοις είμαι η μόνη που άσκησα πίεση ώστε να επεκταθεί η αρχική εντολή της ολομέλειας της Βουλής και να συμπεριλάβει και την Αν. Μακεδονία ως δομικό κομμάτι της επεξεργασίας και του τελικού πορίσματος, και όχι ως απλή αναφορά στα περιφερειακά προγράμματα, τα οποία εκ των πραγμάτων συμπεριλαμβάνουν το σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Δυστυχώς, η ΝΔ αρνήθηκε την επέκταση του αντικειμένου της Επιτροπής, επιμένοντας ότι το πόρισμα «καλύπτει» και την Αν. Μακεδονία, γεγονός αναληθές. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών βουλευτών να αναδείξουν τις απλές αναφορές του κειμένου για την περιοχή μας ως δήθεν συμπερίληψή της στο συνολικό αναπτυξιακό πλάνο, η Καβάλα και η Δράμα μένουν εκτός της συνολικής πρότασης.

Επιμένω στην ερώτηση που έθεσα προ μηνών: θα ψηφίσει ο κυβερνητικός βουλευτής της περιοχής το πόρισμα που θα αφήνει εκτός αναπτυξιακού σχεδιασμού την Καβάλα;

Τάνια Ελευθεριάδου

Βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης