• 20 Απριλίου 2024,

Τ. Ελευθεριάδου: Πάνω από 600 χιλ. τον χρόνο το επιπλέον κόστος για σίτιση και καθαριότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας

 Τ. Ελευθεριάδου: Πάνω από 600 χιλ. τον χρόνο το επιπλέον κόστος για σίτιση και καθαριότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, πλήρως ευθυγραμμισμένη με  την κυβερνητική πολιτική απαξίωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ετοιμάζεται να (παρα)δώσει τους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης σε εργολάβους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρ. 11/2022 διακήρυξη, το Νοσοκομείο Καβάλας θα καταβάλει 1.341.528 εκ. ευρώ τον χρόνο σε εργολάβο που θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία, για παροχή υπηρεσιών από 78 εργαζόμενους/ες, 6ωρης ή 5ωρης απασχόλησης.

Για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, με 8ωρη και 6ωρη απασχόληση, το Νοσοκομείο Καβάλας επί διοικήσεως Καρασαββόγλου και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλήρωνε ετησίως, με απευθείας υπογραφή συμβάσεων με τους εργαζόμενους και ισχυρότερα εργασιακά δικαιώματα, το ποσό των 800 χιλ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 540 χιλ. ευρώ λιγότερα απ’ ό,τι θα κοστίσει η λύση του εργολάβου.

Επιπλέον, η διοίκηση του Νοσοκομείου ετοιμάζεται να υποδεχθεί-μετά βαΐων και κλάδων-τον εργολάβο σίτισης, για τον οποίο θα καταβάλει το ποσό των 328 χιλ. (με ΦΠΑ) ετησίως, ενώ επί προηγούμενης διοικήσεως, το εργασιακό κόστος για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, με περισσότερες ώρες εργασίας ήταν 250 χιλ.

Η  ιδεοληπτική εμμονή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πειθήνια διοίκηση του Νοσοκομείο Καβάλας- προεξάρχοντος του διοικητή και υποψηφίου δημάρχου Καβάλας- θα χρεώσει τους Έλληνες φορολογούμενους, για τους ίδιους εργαζόμενους, για λιγότερες ώρες εργασίας και για πιο επισφαλείς συνθήκες δουλειάς, με πάνω από 600 χιλ. ευρώ περισσότερα κάθε χρόνο!

Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη, για να διασωθεί η δημόσια και δωρεάν Υγεία, να σταματήσει η εισβολή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στα δημόσια νοσοκομεία, να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα και να μηδενιστούν οι σπατάλες δημοσίου χρήματος.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης