Τα Χριστούγεννα ήρθαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με πολλές εκπλήξεις (φωτογραφίες)

 Τα Χριστούγεννα ήρθαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με πολλές εκπλήξεις (φωτογραφίες)

Με ευχές και στολίδια γέμισε η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη το απόγευμα της Τρίτης  στέλνοντας, μικροί και  μεγάλοι, «Παραμυθάδες» και «κουβαλητές ονείρων», το δικό τους εορταστικό μήνυμα για τις επικείμενες όμορφες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης καθώς και ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Απόστολος Μουμτσάκης,  όχι μόνο για να δώσουν τις ευχές τους αλλά και να συμμετάσχουν στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που φέτος είναι ευγενική προσφορά των Φυτώριων «Γονατίδη». Η παρουσία τους ενισχύει τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και εμπεριέχει έναν ισχυρό συμβολισμό.

Οι μικροί μας φίλοι το χάρηκαν περισσότερο. Εκτός από τη συμμετοχή τους στο στολισμό του δέντρου, είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια της όμορφης γιορτής, που επιμελήθηκε το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, να παρακολουθήσουν αναγνώσεις παραμυθιών, να συμμετάσχουν σε εικαστικές δημιουργίες και να απολαύσουν την προβολή  Χριστουγεννιάτικων ιστοριών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία ευχάριστη έκπληξη. Η αγαπημένη εικαστικός κ. Λέλα Γράσου, εκτός από το όμορφο χειροποίητο στολίδι της, που τοποθέτησε στο δέντρο, δώρισε στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, μία Βυζαντινή εικόνα, έργο της ίδιας, που φιλοτέχνησε με φύλλα χρυσού και απεικονίζει τον Μυστικό Δείπνο. Το έργο της κ. Γράσου παρέλαβε ο Δήμαρχος της πόλης και θα κοσμήσει την αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ορόφου. Εμείς την ευχαριστούμε εγκάρδια και της ευχόμαστε να είναι γερή, δοτική και πάντα δημιουργική.

Ευχαριστούμε θερμά και όλους τους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την όμορφη γιορτή.

( πηγή : Δ.Βιβλιοθήκη Καβάλας )

Διαβάστε επίσης