Τα χρόνια τα μνημονιακά εγκλωβισμένοι στην χώρα μας και τις εβδομάδες του κορονοϊού φυλακισμένοι στα σπίτια μας !

 Τα χρόνια τα μνημονιακά εγκλωβισμένοι στην χώρα μας και τις εβδομάδες του κορονοϊού φυλακισμένοι στα σπίτια μας !

Φοβάμαι μην φτάσουμε στο σημείο με τον κορονοϊό που έχουμε μπλέξει να αναπολούμε τα χρόνια τα μνημονιακά στα οποία υπήρχε μία παρόμοια μορφή ομηρίας των ελλήνων , όχι βέβαια τόσο στενή όπως σήμερα που είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια μας.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες εκείνης της περιόδου με την σημερινή αφού και τότε είχαμε θύματα ενός πολέμου που ήταν  όμως οικονομικός .

Δεν ήταν τόσα πολλά όσα προκαλεί σήμερα ο κορονοϊός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον πλανήτη.

Είμαστε τυχεροί αν αυτό θεωρείται τύχη ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν έχει χτυπήσει μόνο την Ελλάδα γιατί να είστε σίγουροι ότι αν είμασταν μόνοι μας και σε αυτή την μάχη θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει όλο τον πλανήτη και κυρίως την Ευρώπη που μέσα σε ένα βράδυ παραβίασε οικονομικούς όρους και συνθήκες που τηρούνταν με κάθε κόστος όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ίχνος ευαισθησίας και διάθεση χαλαρότητας.

Τώρα όμως που ο κορονοϊός χτύπησε και τις χώρες των ισχυρών της Ένωσης όλοι αυτοί οί λόγοι που υπήρχανε αυτά χρόνια για μία απαρέκλιτη οικονομική πορεία αυστηρής λιτότητας  με ότι αυτό συνεπάγεται σταματήσανε να ισχύουν.

Και βέβαια να είστε σίγουροι ότι από τα χρήματα που ρίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες η Ελλάδα θα πάρει τα λιγότερα.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και σχετικά σύντομα να βγούμε και από αυτό το αδιέξοδο που έχει στοιχειώσει τις ζωές μας.

Η καραντίνα είναι δύσκολη , όπως δύσκολη είναι και η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας που φαίνεται όμως ότι στην δική μας χώρα αποδίδει.

Θα μπορούσαμε να είχαμε γίνει Ιταλία αν σντιμετωπίζαμε την κατάσταση με την γνωστή ελληνική αφέλεια που μας χαρακτηρίζει ως λαό.

Αν όλα πάνε καλά φαίνεται ότι μετά το ΠΑΣΧΑ μπορεί να αρχίσει μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αλλά αυτό δεν θα σημαίνει ότι έχουμε ξεμπλέξει οριστικά με τον κορονοϊό που όμως μας λένε όλοι οι επιστήμονες ήριε για να μείνει.

Την οριστική λύση στο πρόβλημα θα δώσει ή το φάρμακο ή το εμβόλιο.

Είναι σίγουρο ότι και μετά το τέλος της καραντίνας το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει εγκάρδιους χαιρετισμούς και είναι ένα καλοκαίρι που θα ζήσουμε από απόσταση ασφαλείας.

To ΠΑΣΧΑ το χάσαμε και το ερώτημα είναι πόσο θα “ακουμπήσει” ο κορονοϊός και το καλοκαίρι που έρχεται.

Οι προβλέψεις πάντως μέχρι και σήμερα δεν είναι καλές.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης