• 29 Μαρτίου 2024,

Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

 Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ διαμαρτύρονται στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων

Με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιφέρειας ΑΜΘ Γεωργιάδης, Τοψίδης, Μωραΐτης, Αγγελίδης, Γραβάνης και Δέμπας έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης, την οποία απευθύνουν ειδικότερα στο Στάθη Γιαννακίδη, στο Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Γιάννη Δραγασάκη. Την ίδια επιστολή κοινοποιούν στο γενικό γραμματέα του ΕΣΠΑ, στους βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Οι πρόεδροι των προαναφερόμενων Επιμελητηρίων διαμαρτύρονται επί των αποτελεσμάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Μεταξύ των άλλων στη διαμαρτυρία τους σημειώνουν: «Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια των Επιμελητηρίων σχετικά με τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα του προγράμματος. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν 21 και 28 Δεκεμβρίου 2018.

Ο τρόπος με τον οποίον χειριστήκατε την αξιολόγηση και την κατανομή των πόρων αδικεί κατάφωρα τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, με αποτέλεσμα να μην εντάσσονται προτάσεις με υψηλή βαθμολογία που είχαν τις προϋποθέσεις και θα έπρεπε να ενταχθούν. Μόνο 144 προτάσεις από αυτές που εγκρίθηκαν αφορούν στην περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εντάξεις έγιναν δίχως να ανακοινωθούν επίσημα οι βαθμολογίες έγκρισης κατά παρέκκλιση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αποφάσεις εμφανίζονται τα ονόματα των δικαιούχων και τα ΑΦΜ αυτών, γεγονός που επισύρει την ακυρότητα των αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Η απόφαση με την οποία λειτούργησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης οδήγησαν στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Ζητούμε να αποσύρετε και να επανεξετάσετε με το σωστό και νόμιμο τρόπο την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, να αναζητήσετε πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων, να ενισχύσετε με πρόσθετους πόρους την περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η αδικία που έχετε δημιουργήσει».

 

 

Διαβάστε επίσης