Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ προκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στην εταιρία ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ

 Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ προκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στην εταιρία ΔΕΣΜ- ΟΣ ΑΜΘ

Οι πρόεδροι των 6 Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκαλούν για την προσεχή Δευτέρα 18 Μάη έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ καθώς όπως φαίνεται διαφωνούν με πρόσφατη απόφαση της προέδρου για την αλλαγή του γενικού διευθυντή. Διαφωνούν και με την ουσία της απόφασης και με τη διαδικασία για αυτή. Η διαφωνία επεκτείνεται και προς τον κ. Μέτιο, ο οποίος φέρεται να δρομολόγησε την αλλαγή του γενικού διευθυντή. Με λίγα λόγια τα Επιμελητήρια οδηγούν στα άκρα μια διαφωνία τους με τον Περιφερειάρχη με ότι άλλο αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Οι 6 πρόεδροι των Επιμελητηρίων έστειλαν επιστολή με ίδιο αίτημα στις 28 Απριλίου. Επειδή αυτό δεν ικανοποιήθηκε ανέλαβαν νέα πρωτοβουλία όπου ζητούν οι ίδιοι (την ορίζουν μάλιστα, όπως έχουν δικαίωμα) τη γενική συνέλευση. Αυτό γίνεται «… προκειμένου το ανώτατο όργανο της εταιρίας να αποφασίσει για επείγοντα θέματα». Αυτά προτείνονται να είναι: Μη νόμιμη σύνθεση και συγκρότηση του Δ.Σ. μετά την από 7 Απριλίου επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας προκειμένου η λειτουργία της εταιρίας να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Επίλυση διαφωνίας που ανέκυψε πρόσφατα ανάμεσα στην Πρόεδρο της εταιρίας και τα 6 Επιμελητήρια αναφορά με την ερμηνεία των όρων του καταστατικού, επεξήγηση και αποσαφήνιση εδαφίου άρθρου. Μη τήρηση των υποχρεώσεων της Προέδρου περί σύγκλησης τακτικής συνεδρίασης ΔΣ κατά παράβαση όρων του καταστατικού σε αντιδιαστολή με τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης διά περιφοράς, χωρίς να προβλέπεται εκ του καταστατικού σχετική δυνατότητα και με μοναδικό θέμα την τοποθέτηση γενικού διευθυντή χωρίς προηγούμενη έγκριση του συνδιαχειριστή και αντιπροέδρου της εταιρίας. Συζήτηση και διερεύνηση των συνεπειών της εσφαλμένης ερμηνείας σε βάρος της εταιρίας, των εταίρων και των μελών του ΔΣ ατομικά.

Τη πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ υπογράφουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου, Εμπορικού και Βιομηχανικού Ροδόπης, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Ροδόπης,  Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

Η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ. (Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ Οικονομική – Συμβουλευτική )  είναι αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε την 29η Οκτώβριου 1996 και ονομάστηκε Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων την 15η Μαΐου 1997. Σε συνέχεια της τροποποίησης του καταστατικού στις 24 Φεβρουαρίου 2011 και σε εφαρμογή  των διατάξεων του Ν3852/2010 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέλαβε πλήρως τα μερίδια των καταργηθέντων Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας. Συνεπώς η εταιρική σύνθεση του φορέα αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ποσοστό 49,212 %, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με 8,145 %, Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με 8,145 % , Επιμελητήριο Καβάλας με 8,145 %,

Επιμελητήριο Δράμας με 8,145 %, Επιμελητήριο Έβρου με 8,145 %, Επιμελητήριο Ξανθής με 8,145 %,

Εταιρεία Διαχείρισης της Περιουσίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με 0,96 %, Εθνική Αναπτυξιακή Εταιρία Βορείου Ελλάδος με 0,96 %.

Διαβάστε επίσης