• 2 Δεκεμβρίου 2023,

Τα καμπανάκια των πρώτων τοπικών lockdown ηχήσανε !

 Τα καμπανάκια των πρώτων τοπικών lockdown ηχήσανε !

Το τοπικό lockdown της Μυκόνου ήταν το πρώτο καμπανάκι και για άλλα νησιά και περιοχές της χώρας που θα παρουσιάσουν αυξημένα κρούσματα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση από εδώ και στο εξής θα αντιμετωπίσει το 4ο κύμα της πανδημίας με τοπικά lockdown αφού όπως φαίνεται ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία.

Είναι σίγουρα ανησυχητικό ότι αυτή  η πόρτα των τοπικών lockdown άνοιξε σχετικά νωρίς και μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όταν  Ιούλιο έχουμε στα κόκκινα την Μύκονο και περιμένουν από πίσω με αλάρμ 4 ακόμα νησιά καταλαβαίνετε τι θα γίνει το Φθινόπωρο.

Θα γεμίσει η Ελλάδα με τοπικά lockdown.

Όλα αυτά δείχνουν αν μη τι άλλο ότι το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε και θα μας απασχολήσει σοβαρά και μετά το καλοκαίρι με την διαφορά ότι αυτή την φορά δεν θα υπάρχουν αναστολές και επιστρεπτέες  προκαταβολές.

 

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον  οι δηλώσεις του  Ελληνοαμερικάνου  κοινωνιολόγου και  γιατρού  καθηγητής κοινωνικών και φυσικών επιστημών στο Yale των ΗΠΑ Νικόλα Χρηστάκη  ο οποίος  λέει ότι η πανδημία θα τελειώσει προς τα τέλη του 2021 αρχές του 2022 ενώ η κοινωνική και οικονομική ανάρρωση θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

Αυτό καλό είναι να το έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας και κυρίως αυτοί που με μανία επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

 

Ευτυχώς η περιοχή μας έμεινε ανεπηρέαστη από το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που μας επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες.

Την πρώτη φορά την φάγαμε για τα καλά αλλά τώρα δεν καταλάβαμε τίποτα.

 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η τουριστική κίνηση στο νησί της Θάσου τον Ιούλιο θυμίζει το καλοκαίρι του 2019.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες της Θάσου είναι ευχαριστημένοι και διαπιστώνουν ότι η υποχρέωση πλέον για rapid test για τους Ρουμάνους τουρίστες πριν γυρίσουν στην πατρίδα τους δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Είναι μάλιστα αισιόδοξοι ότι ο Αύγουστος θα πάει ακόμα καλύτερα.

 

Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom pass με την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ για τους νέους από 18 έως 24 ετών που θα κάνουν τον εμβόλιο.

Μία λάθος επιλογή  της κυβέρνησης που ειδικά στους νέους  φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα αφού οι νέοι αναρωτιούνται και μάλιστα δικαιολογημένα γιατί αυτό το bonus ;

Είναι μία απόφαση που βάζει σε σκέψεις τους νέους και στο τέλος τους κρατάει μακριά από τα εμβόλια.

Όχι μόνο οι νέοι άλλα όλοι όσοι ακόμα και σήμερα δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πειστούν με αλήθειες για την ανάγκη εμβολιασμού τους και όχι με χρηματισμούς.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης