Tα μέτρα αποδίδουν ο κορονοϊός όμως επιμένει !

 Tα μέτρα αποδίδουν ο κορονοϊός όμως επιμένει !

Στην Ελλάδα μετά από μία εβδομάδα σκληρής καραντίνας με ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας διαπιστώνούμε ότι τα μέτρα αποδίδουν αφού φαίνεται να υπάρχει , ακόμα, ο έλεγχος της εξάπλωσης του ιού ο  οποίος επιμένει.

Στην λεγόμενη πορεία , καμπύλη  του ιού είμαστε σίγουρα ακόμα στην ανηφόρα την οποία και ευλπιστούμε να ανεβούμε αυτή την δεύτερη εβδομάδα καραντίνας για να αρχίσουμε μετά σιγά – σιγά να κατεβαίνουμε.

Θα φάμε σίγουρα και τον Απρίλη και βλέπουμε για τον Μάϊο που στην καλύτερη θα είναι ο μήνας προσαρμογής και επιστροφής σταδιακά στην κανονικότητα την οποία αμφιβάλλω αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε μέσα στον μήνα αυτό.

Οι επιστήμονες από τώρα μας προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να βιαστούμε να άρουμε τα μέτρα απογόρευσης  για να μην ζήσουμε ένα δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι και μας μιλάνε για την πάροδο ενός 6μηνου προκειμένου να έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τον κορονοϊό ο οποιός κανείς δεν γνωρίζει αν θα επανέλθει και με ποιές διαθέσεις το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να επνάλθει όπως η εποχική γρίπη αλλά ευχόμαστε ότι μέχρι τότε θα έχουνε βρεί το φάρμακο.

 

Τα νέα δεδομένα και το νέο περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν βγάλει στους δρόμους όλους αυτούς που παραδοσιακά επιλέγανε για την προσωπική τους εκγύμναση κάποιο γυμναστήριο ενώ εντός οικιών τα modem  έχουν πάρει φωτιά αφού όσοι κάθονται μέσα είναι συνεχώς με ένα κινητό ή λάπτοπ στο χέρι και παρακολουθούνε τις εξελίξεις.

Στα πάνω του και το skype που έχουν επιλέξει και πολλά φροντιστήρια για να συνεχίσουν τα μαθήματα.

Αγαπήσαμε όλοι πολύ το NETFLIX όλο αυτό το διάστημα και εκτιμήσαμε τα φαγητά της γυναίκας ή της μαμάς μας αφού οι παραγγελίες από έξω περιορίστηκαν αρκετά.

Γενικότερα ο κορονοϊός ήρθε να μας θυμίσει ότι σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.

 

Με την ελληνική ταινία Μαντώ Μαυρογένους από τον καναπέ του σπιτιού μας γιορτάσαμε την εθνική επέτειο της 25ης του Μάρτη και μου έκανε εντύπωση ότι σε όλα τα πλάνα της ταινίας  οι έλληνες τσολιάδες πολεμιστές παρά τις σκληρές μάχες απέναντι στον τούρκικο ζυγό ήταν με ολόλευκες και ατσαλάκωτες φουστανάλες και πουκάμισα λες και πηγαίνανε για γαμπροί.

Δεν θα έπρεπε υπό τις συνθήκες των ανελέητων μαχών στα βουνά και στους κάμπους οι φορεσιές τους να είχανε μια σχετική ταλαιπωρία ;

Και όμως όλων ήταν κολαριστές.

Ούτε οι τσολιάδες της προεδρικής φρουράς δεν φοράνε τόσο κολαριστές φορεσιές.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλό άλλο ένα Σαββατοκύριακο υπό συνθήκες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Υπομονή και ψυχραιμία.

Όλα θα πάνε καλά στο τέλος και θα πρέπει να αντέξουμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης