Τα μέτρα της καραντίνας δεν σταματούν τη διακίνηση των ναρκωτικών!

 Τα μέτρα της καραντίνας δεν σταματούν τη διακίνηση των ναρκωτικών!

Στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας για να απολογηθούν οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι 2 από τους 3 συνολικά συλληφθέντες, εμπλεκόμενοι όλοι στην πολύ σημαντική υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που αντιμετώπισε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες η Δίωξη Ναρκωτικών του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας.

Ο τρίτος κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα.

Είναι η υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών (κοκαΐνη και χασίς) από τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στη Θάσο! Ο επικεφαλής της ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά κατάφερε να διαφύγει.

Είναι γνωστός στις αρχές και καταζητείται. Φέρεται να είναι μόνιμος κάτοικος Θάσου αν και συχνά μπαίνει στη φυλακή για ίδιες περιπτώσεις. Λέγεται μάλιστα ότι παρά το ότι αποφυλακίστηκε στο τέλος του προηγούμενου Νοέμβρη, ενεπλάκη πάλι με το αγαπημένο του… «σπορ».

Τη διακίνηση των ναρκωτικών. Κατά την έφοδο των αστυνομικών το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατάφερε να διαφύγει σε δασική και ερημική περιοχή της Θάσου.

Αν και για την επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα υπήρξε ήδη ανακοίνωση της Αστυνομίας, γίνεται με την ευκαιρία γνωστό ότι η διακίνηση των ναρκωτικών επηρεάζεται αλλά δεν σταματά από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα από την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Στην προκειμένη περίπτωση τα ναρκωτικά (χασίς και κοκαΐνη) έφθαναν στην Καβάλα με άτομα που είτε επιβιβάζονταν στα δρομολόγια της γραμμής των υπεραστικών λεωφορείων, είτε μίσθωναν όχημα ταξί. Συμπεριφερόμενοι σαν συνηθισμένοι κατά τα άλλα πελάτες.

Επειδή κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ήταν ήδη γνωστοί στις αρχές, έγινε εύκολα ο εντοπισμός τους.

Η σύλληψη του ενός και πρώτου υπόπτου ενώ αυτός ήταν μέσα σε υπεραστικό λεωφορείο. Μετέφερε τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα. Εντός των ορίων του Νομού το λεωφορείο ειδοποιήθηκε να σταματήσει. Αρχικά ο έλεγχος αφορούσε την τήρηση των μέτρων covid. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν στοχευμένος. Ο ύποπτος επιβάτης βγήκε από το λεωφορείο, πάνω του βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας στην ίδια επιχείρηση (συνεχίστηκε στην Κεραμωτή, στον Πρίνο κτλ) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 146 γραμμάρια κοκαΐνης. Στην αγορά το κάθε γραμμάριο πωλείται από 80 έως 100 ευρώ. Άρα μόνο η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε και προορίζονταν για την Καβάλα και τη Θάσο είναι άνω των 14.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης