• 25 Απριλίου 2024,

Τα νέα της αγοράς λίγο πριν την Άνοιξη

 Τα νέα της αγοράς λίγο πριν την Άνοιξη

Σημαντική και μεγάλη είδηση από την αγορά αυτό το διάστημα δεν υπάρχει.

Η πιο πρόσφατη αφορά τη λειτουργία του πολυκαταστήματος Γιουσκ, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε άδειο κατάστημα μακριά από το κέντρο. Στο Περιγιάλι. Μεγάλα και άδεια μαγαζιά υπάρχουν στο κέντρο αλλά από αυτά προκύπτουν διαπραγματεύσεις και όχι είδηση. Διαπραγματεύσεις που δεν φθάνουν σε συμφωνία. Φημολογείται ότι σούπερ μάρκετ θέλει να «έρθει» στο κέντρο της Καβάλας μα δεν βρίσκει τις οικονομικές συνθήκες που θα ήθελε. Συζήτησε, στόχευσε σε συγκεκριμένους χώρους μα αποτέλεσμα ουσίας έως τώρα δεν προκύπτει.

Μοιραία οδηγούμαστε σε μικρότερες ειδήσεις που έχουν ως εξής: Κινητικότητα παρουσιάζεται στα μαγαζιά της Ομόνοιας πιο πάνω από την Αστυνομία. Προς την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δύο – τρία νοικιάστηκαν, λειτούργησαν ή θα λειτουργήσουν σύντομα (πριν το Πάσχα).

Η συγκεκριμένη περιοχή της Ομόνοιας έχει τα περισσότερα ανοίκιαστα κι η προαναφερθείσα κινητικότητα βελτιώνει την γενικότερη κατάσταση της. Στην οδό Ερυθρού Σταυρού τα δύο μεγάλα καταστήματα ενοικίασης dvd (πρώην βιντεοκλάμπ) πιέζονται από τις αλλαγές στις επιλογές του κόσμου. Το ένα είναι σε διαδικασία ξεπουλήματος και το δεύτερο προσαρμόστηκε αμέσως στα νέα δεδομένα αφού προσφέρει ακόμη και καφέ. Στο βασικό σημείο της Ομόνοιας (από πλατεία Ελευθερίας έως Αβέρωφ) παραμένουν καιρό ανοίκιαστα 2-3 μαγαζιά.

Γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους. Μικρομεσαία επιχείρηση ξηρών καρπών, με ιστορία στην αγορά, διέκοψε τη λειτουργία της πριν λίγες εβδομάδες. Ανακαίνιση προετοιμάζεται να κάνει τον Μάρτιο (που προσωρινά θα κλείσει) μεγάλο σούπερ μάρκετ στα δυτικά της πόλης.

Από πλευράς φημών: Λέγεται ότι το προσεχές διάστημα θα αδειάσουν ένα ή δύο μαγαζιά στους πεζόδρομους. Μάλλον θα νοικιαστούν αμέσως. Υφιστάμενη επιχείρηση στους πεζόδρομους θέλει να αυξήσει τα τετραγωνικά της αλλά δεν μπορεί. Λέγονται πάντα πολλά για τα ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα στο Εμπορικό Κέντρο μα καιρό τώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη. Μόνο λόγια που στην πράξη δεν επιβεβαιώνονται. Κι επειδή ρεπορτάζ από την αγορά χωρίς take away καφέ δεν γίνεται, πρόσφατο κατάστημα μετακομίζει για να λειτουργήσει ίδιο όπως λειτουργεί σήμερα στην οδό Ομονοίας.

 

Διαβάστε επίσης