Τα παιδιά έκαναν την εκδήλωση όμορφη και πετυχημένη

 Τα παιδιά έκαναν την εκδήλωση όμορφη και πετυχημένη

Μία πολύ ωραία γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Παλιά Mουσική. Ήταν η καθιερωμένη για το μήνα Ιούνιο εκδήλωση του Συλλόγου Κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο». Εκδήλωση με διπλό θέμα,  από τη μία αναβίωσε το έθιμο του κλήδονα από την άλλη γιορτάστηκε η γιορτή του πατέρα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάρα πολλά παιδιά, τα περισσότερα κάτοικοι της συνοικίας της Παναγίας. Δεν έλειψαν οι γονείς από άλλα σημεία της πόλης που συνόδευσαν τα παιδιά τους κι ανέβηκαν επί τούτου στην Παλιά Μουσική.

Όταν πριν από 12 χρόνια αυτή η εκδήλωση ξεκινούσε,  η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή. Χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση στάθηκε καλύτερα στα πόδια της με αποτέλεσμα η φετινή να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτή οφείλεται και στην προετοιμασία της που γίνεται εθελοντικά από τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.

Όμορφο το σκηνικό που στήθηκε στην αυλή της Παλιάς Μουσικής,  ξεχώριζαν τα πολύχρωμα μπαλόνια που αφέθηκαν στον ουρανό.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης έχοντας κοντά του τα άλλα μέλη του δραστήριου διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση ήταν αρχικά αφιερωμένη στη γιορτή του πατέρα, περιελάμβανε μία ευχάριστη έκπληξη για τους πατέρες παρόντες. Δόθηκαν δωράκια σε κάθε έναν. Συμμετείχε το 5ο Γυμνάσιο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο με μαθητές τους ενώ ο Φώτης Λαζαρίδης θύμισε τις επόμενες εκδηλώσεις στην Παναγία.

Το φεστιβάλ Cosmopolis τον Ιούλιο, τα «Καστροφεγγίσματα» τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Καταχειροκροτήθηκε καθώς κατά γενική ομολογία στηρίχθηκε πολύ από τους κατοίκους της Παναγίας, συνοικία στην οποία διαμένει. Χειροκροτήθηκαν επίσης η Κορίνα Χιώτη Πρασσά,  η Βάσω Παπουτσή Μήτα. Δίπλα στο Θόδωρο Μουριάδη κάθισε ο νέος δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Μουμτζάκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης άναψαν φωτιές για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα. Εκεί τα παιδιά ανέλαβαν δράση πηδώντας πάνω από τις φωτιές,  δημιουργώντας μία πολύ όμορφη εικόνα. Συνεχίζοντας την ελληνική παράδοση.

Διαβάστε επίσης