Τα παιδιά στο Παραμυθόσπιτο

 Τα παιδιά στο Παραμυθόσπιτο

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, πιστοί στο μηνιαίο ραντεβού μας όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και λίγο πριν τις 11 το πρωί, υποδεχθήκαμε τους μικρούς μας φίλους στο ζεστό και όμορφο παραμυθόσπιτό μας!

Ο χώρος γέμισε από γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνούλες. Το θέμα μας αυτή την φορά, ήταν ο φόβος που νοιώθουν μικροί και μεγάλοι για τα ζώα, τα έντομα και τα ερπετά. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε κάποια ζώα, ειδικά όταν αυτά είναι άγρια.

Στην αρχή καθίσαμε στα θρανία της τάξης μας. Η συζήτηση ξεκίνησε με την ερώτηση, «ποιο ζώο φοβάται κάθε παιδάκι περισσότερο και ποιο ζώο είναι το πιο επικίνδυνο στον πλανήτη»; Κι αφού ο καθένας μας είπε το ζώο που φοβάται περισσότερο, στην συνέχεια συναποφασίσαμε πως το πιο επικίνδυνο ζώο, είναι δυστυχώς ο άνθρωπος που σκοτώνει και αφανίζει τα ζώα για την ευχαρίστησή του. Κατόπιν σειρά είχαν τα παραμύθια! Καθίσαμε λοιπόν αναπαυτικά στις φλοκάτες και ταξιδέψαμε σε μέρη μακρινά, σε δάση, πόλεις και χωριά. Ταξιδέψαμε με έναν ανόητο τίγρη που πίστευε ότι θα μπορούσε με την δύναμη του να νικήσει τον άνθρωπο, όμως απεδείχθη ότι στην ζωή δεν νικά ο πιο δυνατός, αλλά ο πιο έξυπνος!

Έπειτα, με το έξυπνο σκυλάκι τον Αράπη, σώσαμε από τους κακούς παραωρίτες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και το χωριό τους και τέλος μάθαμε πώς ο σκύλος έγινε ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου! Μετά το τέλος των παραμυθιών την σκυτάλη πήρε ένα υπέροχο παιχνίδι, «Τα τρια ζώα». Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην ομάδα των φιδιών, των λύκων και των μελισσών και ο αγώνας μεταξύ τους, εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Στο τέλος οι μικροί μας φίλοι κάθισαν και πάλι στα θρανία και με την βοήθεια όλων μας, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν σε μορφή ελατηρίου το ζωάκι που κάθε παιδάκι φοβάται περισσότερο. Στόχος της κατασκευής αυτής ήταν ώστε μόλις πάνε σπίτι, να το φυλακίσουν σε ένα μικρό κουτί, σαν να φυλακίζουν τον φόβο ή την απέχθεια για το συγκεκριμένο ζώο. Έτσι, άλλη μια εκδήλωσή μας έφθασε στο τέλος της, γεμίζοντας τις ψυχές μας χαρά! Για άλλη μια φορά γίναμε και πάλι παιδιά! Έλαβαν μέρος οι παραμυθάδες: Μέλη Μίχα, Βικτώρια Πακαταρίδου, Αδελαϊς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Πασ. Τσίρκας, Αρετή Τσιφλίδου και Μαρία Χαριζάνη. Ραντεβού και πάλι την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου! (Πηγή ιστοσελίδα ομάδας Παραμυθάδων)

Διαβάστε επίσης