• 5 Μαΐου 2024,

Τα προσφυγόπουλα δεν είναι αδέσποτα σκυλιά …

 Τα προσφυγόπουλα δεν είναι αδέσποτα σκυλιά …

Υπάρχει θέμα στο Ωραιόκαστρο της Θεσ/νίκης με τους γονείς ορισμένων παιδιών που αντιδρούν στο ενδεχόμενο κάποια προσφυγόπουλα να ενταχθούν στο σχολείο τους φοβούμενοι οτι θα μολύνουν τα δικά τους παιδιά.

Λες και τα προσφυγόπουλα είναι αδέσποτα σκυλιά.

Είναι το λιγότερο τραγικό και θλιβερό το 2016 να υπάρχουν και μάλιστα να ακούγονται τόσο ακραίες φωνές που οδηγούν στο σκοτάδι και τον φόβο.

Μια μαία που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου έδωσε την λύση.

Να βάλουμε ένα κουβά με χλωρινή στην είσοδο της τάξης και κάθε φορά που θα μπαίνουν τα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους – είπε στους γονείς των παιδιών που ανυσηχούν σε πρώτη φάση και αντιδρούν σε δεύτερη.

Και στην τελική ποιός είπε οτι τα φτωχά και κυνηγημένα παιδιά ,τα χτυπημένα παιδιά απο την ίδια την μοίρα είναι και μολυσμένα ή άρρωστα ;

Αυτές οι απόψεις που εκφράζουν ορισμένοι γονείς απο το Ωραιόκαστρο είναι ακραίες ,ρατσιστικές και το λιγότερο προβληματίζουν.

Μακάρι εμείς ως γονείς να μην βρεθούμε ποτέ στην θέση που είναι σήμερα οι γονείς αυτών των παιδιών που ζητάνε το αυτονόητο.

Δικαίωμα στην μόρφωση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Το γεγονός οτι αναγκαστήκανε να φύγουν απο την πατρίδα τους λόγω πολέμου δεν σημαίνει οτι θα μείνουν στο περιθώριο.

Μερικές μόνο ημέρες απο την λήξη της διαδικασίας του διαγωνισμού που ανέδειξε τους 4 νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών με πανελλαδική  άδεια μόνο το ΜΕΓΚΑ φαίνεται οτι δεν θα υπάρχει μετά το πέρας των 90 ημερών που δίνει ως διορία η κυβέρνηση πρίν πέσει το μαύρο στα κανάλια που δεν πήρανε την άδεια.

Ολα τα υπόλοιπα κανάλια  που μείνανε εκτός διαγωνισμού δηλώνουν συνεχώς οτι με τον ένα ή το άλλο τρόπο θα παίξουν και δεν θα σταματήσουν να εκπέμπουν.

Μόνο απο το κανάλι του ΜΕΓΚΑ δεν ακούγεται φωνή και φαίνεται οτι πάει για κλείσιμο αφού ίσως αυτός να ήταν εξ’ αρχής ο στόχος και των μετόχων του.

Αυτό που αντίθετα ακούγεται και μάλιστα έντονα είναι οτι ο Μαρινάκης που πήρε άδεια ενδιαφέρεται και μάλιστα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΜΕΓΚΑ και για την αγορά εξοπλισμού αλλά και του αρχείου του καναλιού που είναι μεγάλο και τεράστιας αξίας αν σκεφτείτε οτι οτι το ΜΕΓΚΑ ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας εκεί κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Τώρα όσο αφορά τα κανάλια που δεν πήρανε άδεια όπως το ΕΠΣΙΛΟΝ και ο ΑΛΦΑ μάλλον θα επιλέξουν μια άλλα πλατφόρμα για να εκπέμπψουν το σήμα τους.

Οι επιλογές τους είναι NOVA και OTE.

Αρχίσανε πάλι τα ραντεβουδάκια του Τσακαλώτου με το κουαρτέτο που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Τα ραντεβού γίνονται και πάλι σε ξενοδοχεία της Αθήνας και τελειώνουν με τραπεζώματα.

Μέχρι στιγμής , όπως συνηθίζεται άλλωστε τα πρώτα ραντεβού είναι χωρίς συμφωνία και περιορίζονται στον αναγνωριστικό χαρακτήρα μέχρι να ξεκινήσουν να βαράνε τα τύμπανα του πολέμου αφού αυτό τον χαρακτήρα παίρνουν απο κάποιο σημείο και μετά αυτά τα ανταμώματα.

Η είδηση που έρχεται απέναντι απο το νησί λένε οτι τα δύο μέτωπα της φωτιάς ελέγχονται αλλα ακόμα δεν έχουν σβήσει ολοκληρωτικά.

Αυτό είναι πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί οριστικά.

Και στην Ελλάδα πλέον την κρίση την ελέγχουμε αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι την ξεπεράσαμε ή δεν μας κάνει άλλη ζημιά.

Ακόμα και υπο έλεγχο μας τρώει τα μεδούλια.

Έτσι είναι και με τις φωτιές υπο έλεγχο.

Οσο μεγάλος και να είναι ο έλεγχος δεν παύουν να καίνε και να καταστρέφουν.

Πάντως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αποτίμησης και σχεδόν όλοι συμφωνούν οτι η πρόσφατη αυτή φωτιά είναι μεγαλύτερη απο την φωτιά του 85 .

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει παρά τις δυσάρεστες αυτές εκπλήξεις που έχουμε κατα καιρούς.

Η Θάσος πάντως είναι ακόμα γεμάτη με τουρίστες και όλοι αυτοί που θέλουν να μεταφέρουν μια εικόνα τουριστικής εγκατάλειψης στο νησί απο το ξημέρωμα του Σαββάτου και μετά θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Αυτά και για σήμερα.

Αύριο και πάλι θα είμαστε εδώ στην σελίδα 9 της ΠΡΩΙΝΗΣ για τα σημειώματα μας.

Να είστε χαμογελαστοί και αισιόδοξοι και να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης