• 28 Απριλίου 2024,

Τα πρώτα 650 εμβόλια παραλαμβάνονται την Κυριακή από το Νοσοκομείο

 Τα πρώτα 650 εμβόλια παραλαμβάνονται την Κυριακή από το Νοσοκομείο

Στην τελική του φάση και διαδικασία είναι από χθες ο προγραμματισμός του Νοσοκομείου Καβάλας για τον εμβολιασμό κατά του Covid.

Αυτός ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί. Θα γίνεται κάθε μέρα. Πρώτοι εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Όλοι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στους δύο διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου.

Αν χρειαστεί πρωί και απόγευμα. Την Κυριακή 3 Γενάρη το Νοσοκομείο Καβάλας θα παραλάβει τα πρώτα εμβόλια που κατά πληροφορίες θα είναι περίπου 650. Εκτός από τις δηλώσεις των εργαζόμενων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, υπάρχει ίδια διαδικασία και για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Πρίνου- Ελευθερούπολης- Χρυσούπολης.

Θυμίζουμε ότι δηλώσεις υπέρ του εμβολιασμού συγκεντρώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος για τους ιδιώτες γιατρούς του Νομού.

Χθες ο Ντίνος Κλειτσιώτης έδειξε στους δημοσιογράφους το ψυγείο που θα χρησιμοποιηθεί για τη φύλαξη των εμβολίων (φωτογραφία). Είναι ψυγείο με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, το οποίο υπάρχει στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Οι χώροι του επαρκούν μιας και αυτήν την περίοδο είναι άδειο. Θυμίζουμε ότι τα δύο εμβολιαστικά κέντρα θα είναι στο ισόγειο, σε δύο χώρους (δωμάτια) των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Τέλος χθες συνεχίστηκε η μείωση των ασθενών με Covid.

Κι ενώ στη ΜΕΘ παραμένουν πάντα 10 άρρωστοι, αυτοί της κλινικής Covid χθες το απόγευμα ήταν 44! Αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τους ασθενείς των προηγούμενων εβδομάδων. «Υπάρχει μια γενικότερη αισιοδοξία και λόγω του εμβολίου.

Θα ξαναπώ ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο διοικητής κ. Κλειτσιώτης. Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους που δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο, απάντησε ότι ξεπερνούν το 50%. Κι όπως είπε υπάρχει αύξηση τους συνεχώς. Η οποία εκτιμά ότι θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα, πρώτη μέρα εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης