Τα τελευταία νταλαβέρια του Αυγούστου …

 Τα τελευταία νταλαβέρια του  Αυγούστου …

Είμαστε σε μια φάση που πλέον γίνονται τα τελευταία νταλαβέρια του Αυγούστου αφού οι περισσότεροι επιστρέφουν απο τις καλοκαιρινές τους διακοπές ενώ ένα τελευταίο κύμα εκδρομέων που επιλέγουν πάντα να παίρνουν μερικές ανάσες ξεκούρασης μετά τον 15Αύγουστο μόλις αναχώρησε.

Για τον λόγο αυτό και η διάθεση η καλοκαιρινή συνεχίζει να υπάρχει άσχετα αν η πόλη αρχίζει σιγά – σιγά να πιάνει τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η αυλαία και για τους τελευταίους θα πέσει το επόμενο Σαββατοκύριακο αφού απο Δευτέρα 27 του μήνα θα πρέπει όλοι να είμαστε σε θέσεις μάχης για την τελική ευθεία του μήνα που φέρνει και αρκετές υποχρεώσεις κυρίως προς το κράτος.

Καλά ξεχαστήκαμε λίγο με την θάλασσα αλλά οι υποχρεώσεις μας δεν μας ξεχάσαν.

Καιρικά πάντως τις υψηλότερες θερμοκρασίες ο Αύγουστος μας τις είχε κρατήσει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο αφού σχεδόν όλη αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με θερμοκρασίες υψηλές και σίγουρα πάνω απο τους 32 βαθμούς.

Σε ένα καλοκαίρι που ήταν άκρως δροσερό καταλαβαίνετε οτι ακόμα και αυτή η εβδομάδα με θερμοκρασίες εκεί γύρω στους 35 είναι θέμα και μας ζορίζει.

 

Στις 21 του μήνα , μην ξεχνάτε η Ελλάδα αφήνει πίσω της έστω και τυπικά την εποχή των μνημονιών και καλείται να πορευτεί με τις δικές της δυνάμεις και χωρίς τα δεκανίκια των εταίρων.

Η αλήθεια είναι οτι απο τις 21 του μήνα και μετά σταματάνε τα δανεικά αλλά οχι οι υποχρεώσεις μας προς τους εταίρους αφού έχουμε ακόμα να πληρώσουμε πολλά.

Θέλω να σας θυμίσω οτι ένα νέο κύμα φόρων και μέτρων έρχεται απο 1/1/2019 χωρίς καμμία έκπτωση αφού οι εταίροι που άρχισαν να αντιλαμβάνονται μια διαφορετική διάθεση απο την πλευρά της κυβέρνησης του Τσίπρα το στείλανε το μήνυμα και ήταν και τσεκουράτο.

Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση αναστολής ή αναβολής σε όλα αυτά που έχουμε συμφωνήσει και έχουμε υπογράψει.

Οποιαδήποτε ελάφρυνση θα είναι και αιτία οικονομικού πολέμου.

Καταλαβαίνετε οτι αυτό το μήνυμα δημιουργεί νέα δεδομένα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνει να βρει άλλους τρόπους προκειμένου να μπορέσει να γυρίσει το κλίμα και να ρεφάρει πολιτικά.

Ο Τσίπρας έχει πολύ δουλειά και δρόμο μέχρι να φτάσει εκεί που θέλει και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι θα τα καταφέρει.

Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν οτι το τελειωτικό χτύπημα ήρθε απο το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και την συμφωνία των Πρεσπών για την οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν έτοιμοι οι περισσότεροι έλληνες.

Η σκιά της συμφωνίας αυτής είναι σαφώς μεγαλύτερη απο την σκιά της εξόδου απο τα μνημόνια.

Ενδιαφέρον τέλος έχει και η τοποθέτηση του οικονομκιού επιτρόπου Ρέκλινγκ ο οποίος δήλωσε οτι οι χειρισμοί το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τον Τσίπρα ακροβάτη στοιχίσανε στην Ελλάδα 200 δις ευρώ  και στέλνει παράλληλα το μήνυμα οτι οι μεταρρυθμίσεις ήρθαν για να μείνουν.

Εδώ είναι που έχουμε και το λεγόμενο  και άκρως ελληνικό ΠΛΑΤΣ !

Εμείς βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά τα ΠΛΑΤΣ και να πάμε παρακάτω με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει μετά απο 8 χρόνια πραγματικού πολέμου που έιναι αλήθεια οτι φέρανε τα πάνω – κάτω.

Πάμε παρακάτω , γιατί δεν γίνεται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, και ζούμε τα ρέστα του φετεινού καλοκαιριού.

Να βγεί πρώτα με το καλό ο Αύγουστος και απο Σεπτέμβρη είμαστε έτοιμοι για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Να ξέρετε οτι αυτό το κουδούνι δεν χτυπάει μόνο για τους μαθητές αλλά για όλο τον κόσμο.

Απλά το κουδούνι που θα χτυπήσει στις σχολικές αυλές είναι το πιο ηχηρό είναι το πιο παραδοσιακό και για τον λόγο αυτό εστιάζουμε στους μαθητές.

 

Μέχρι και η Ελένη η Μενεγάκη που κάνει διακοπές όλο το καλοκαίρι έχει αρχίσει σιγά – σιγά να μαζεύει.

Έχει αρχίσει να σκέφτεται την μεγάλη επιστροφή αφού κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει και στο στούντιο για να αρχίσει να ετοιμάζει την νέα της εκπομπή σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον που είναι θολό και προβλήματικό.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή προσαρμογή εσείς που επιστρέψατε απο τις διακοπές σας , καλές διακοπές εσείς που τις ξεκινάτε τώρα και καλή δύναμη εσείς που δεν πήγατε πουθενά.

Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης