μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Άρης Βέρρος- Βαγγέλης Παππάς είναι σήμερα τα παλαιότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Εκλέγονται συνεχώς από το 2002, βρίσκονται στο συμβούλιο από τον Γενάρη του 2003. Αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, συμμετάσχουν και οι 3 στις εκλογές του Μάη του 2019, θα συνεχίσουν το ρεκόρ τους. Στο τέλος της τρέχουσας θητείας τους θα συμπληρώσουν 16 συνεχόμενα έτη ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορούν να φθάσουν τα 20, αν συνεχίσουν την 4ετία που αρχίζει την 1η Σεπτέμβρη του 2019.

Τον προσεχή Σεπτέμβρη η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» πρόκειται να αποφασίσει τον επικεφαλής, υποψήφιο δήμαρχο της, στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη. Αυτό θα γίνει μέσω της γενικής συνέλευσης των μελών της. Επικεφαλής της παράταξης σήμερα είναι ο κ. Άρης Βέρρος. Αν παραμείνει στη θέση (το σενάριο κερδίζει συνεχώς έδαφος) τότε ο κ. Βέρρος θα συνεχίσει την πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Άρης Βέρρος εξελέγη πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2002. Τότε ήταν υποψήφιος με τον Γιώργο Γκόλνα. Ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου της αντιπολίτευσης από την 1η Γενάρη του 2003. Έκτοτε εκλέγεται συνεχώς. Άλλοτε με τον κ. Σιμιτσή κι άλλοτε με την Συμπαράταξη Πολιτών. Στην πρώτη θητεία του κ. Σιμιτσή διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα αντιδήμαρχος Καθαριότητας.  Στη φωτογραφία αρχείου ο Άρης Βέρρος στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Γενάρη του 2003. Μαζί του ο Αχιλλέας Νικολαϊδης και ο Σταύρος Πεταλωτής.

Στην ίδια ακριβώς κατηγορία με τον Άρη Βέρρο βρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς. Εξελέγη πρώτη φορά το 2002 (δημοτικός σύμβουλος από το Γενάρη του 2003) ως υποψήφιος με τον Στάθη Εριφυλλίδη. Εξελέγη με τον Εριφυλλίδη το 2007, με τον Θόδωρο Καλλιοντζή στις εκλογές του 2010. Στις εκλογές του 2014 με τη δική του παράταξη Κ.Α.Π.  Στη φωτογραφία από συνεδρίαση του 2003 (Γενάρης) μαζί με τους Καρυπίδη- Μαρουλά- Μελετιάδη.

Η κ. Τσανάκα εξελέγη δύο φορές με τον Στάθη Εριφυλλίδη (2002- 2007), με τον Θ. Καλλιοντζή το 2010. Το 2014 ήταν υποψήφια δήμαρχος, κερδίζοντας την εκλογική διαδικασία.

 

=====================================================================

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 το ΠΑΣΟΚ ήταν φανερό ότι «έφευγε» από την εξουσία. Αποχωρούσε μπλεγμένο σε διάφορα σκάνδαλα, γνωστότερο των οποίων αυτό του Κοσκωτά. Ακόμη και τότε οι φανατικοί του φίλοι και οπαδοί προσπαθούσαν να δουν τα πράγματα αλλιώς. «Μα οι ταβέρνες είναι γεμάτες. Ο κόσμος περνά καλά» έλεγαν με έμφαση στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος στην Καβάλα.

 

Που να ήξεραν… Επακολούθησαν πολλά και διάφορα. Κυβερνήσεις και Κυβερνήσεις. Η ΝΔ αρκετές φορές, το ΠΑΣΟΚ πάλι κτλ. Ως που μας ήρθε η κρίση. Στη διάρκεια της οποίας οι ταβέρνες συνέχισαν να είναι γεμάτες. Τελικά δεν άδειασαν ποτέ. Η σημερινή Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η κρίση τελειώνει σήμερα- αύριο. Δύσκολα μπορείς να το πιστέψεις. Σχεδόν αδύνατο να το αποδεχθείς.

 

Παρακολουθείς ταυτόχρονα τα ελληνικά γλέντια να συνεχίζονται ασταμάτητα. Τις προάλλες 3.000 άνθρωποι διασκέδασαν μέχρι αργά σε μια συναυλία που μετέτρεψε σε μπουζουκτσίδικο το γήπεδο της Ελευθερούπολης. Δεν ήταν η μόνη πετυχημένη συναυλία. Παντού φέτος το Καλοκαίρι έγινε το ίδιο. Σε κάστρα, αρχαία θέατρα, φρούρια κτλ.

 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο έλληνας δεν την χάνει την ευκαιρία να το ρίξει έξω… Δεν χάνει ούτε το τσιπουράκι του, ούτε τη ρετσινούλα του. Θα πάει στις συναυλίες, θα δει το ματς στο καφενείο. Θα φωνάξει, θα το ευχαριστηθεί, θα τραγουδήσει. Μετά θα έρθει η ώρα της επιστροφής σπίτι. Εκεί όπου τον περιμένουν τα γνωστά προβλήματα. Το πρωί θα πάει στη δουλειά, όπου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

 

Οι ευκαιρίες για την αναψυχή του έλληνα δεν θα σταματήσουν ποτέ. Δεν σημαίνει τίποτα το συγκεκριμένο γεγονός. Ελάχιστα επηρεάζει τη δύσκολη καθημερινότητα. Η οποία και στο τέλος επικρατεί. Τελευταία καταλάβαμε κάτι ακόμη. Δεν έχει σημασία ποιος από εδώ και πέρα θα κερδίζει τις εκλογές. Απολύτως καμία αφού η πολιτική θα είναι ίδια. Τα μνημόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ. Μόνο το περιτύλιγμα θα αλλάζει. Τίποτα άλλο.

 

Γενέθλια είχε χθες ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Δέχθηκε αμέτρητες ευχές μέσω του διαδικτύου. Οι περισσότερες αφορούσαν την υγεία και την ευτυχία του. Κάπου κάπου διάβαζες και κάτι πολιτικό. «Και υπουργός» του ευχήθηκε φίλος του.

 

Ο Χρήστος Μέτιος το βράδυ του Σαββάτου ήταν στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Παρακολούθησε την παράσταση, ευρισκόμενος στην ίδια παρέα με τη Δήμαρχο. Σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε να μην προκαλέσουν νέα καταγγελία από την πλευρά του κ. Μιχάλη Αμοιρίδη. Άλλο θέατρο, άλλο Δήμος Θάσου. Άλλο η Δήμητρα Τσανάκα κι άλλο ο Κώστας Αντωνιάδης…

 

Πριν από 15 μέρες η Κυριακάτικη εφημερίδα Real News είχε αφιέρωμα στις περιφερειακές εκλογές, σε σχέση με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες που θα στηρίξει η ΝΔ. Για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη στο δημοσίευμα υπήρχε μόνο μια σύντομη αναφορά υπέρ της υποψηφιότητας Μέτιου. Κανένα άλλο όνομα.

 

Είναι λογικό το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας να συζητά- κάπου κάπου- το πρόβλημα των προσφύγων, ειδικά που στην Καβάλα υπάρχει η γνωστή δομή φιλοξενίας στο «Ασημακοπούλου». Είναι παράλογο στη συζήτηση να μην καθίσταται σαφές πόσοι ακριβώς πρόσφυγες είναι σήμερα φιλοξενούμενοι. Τους απασχόλησε ένα ζήτημα της πόλης χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τα δεδομένα του.

 

Οι εθελοντές αιμοδότες κλήθηκαν εκτάκτως στον σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου προκειμένου να στηρίξουν την τράπεζα αίματος σε περίοδο Καλοκαιρινή, αυξημένων αναγκών. Οι αιμοδότες ανταποκρίθηκαν αμέσως. Κι ας ήξεραν ότι για να βρουν θέση να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους επρόκειτο να ταλαιπωρηθούν. Χρόνια τώρα οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών ζητούν εύκολες θέσεις στάθμευσης ειδικά για αυτήν την κρίσιμη διαδικασία.

 

Εντελώς ξαφνικά εξαφανίστηκε το κουβούκλιο της στάσης επί της 7ης Μεραρχίας (πιο πάνω από τον Πυθαγόρα και δεξιά). Είναι μια στάση με κόσμο, εξυπηρετεί και τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία που περνούν από την περιοχή.

 

Με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Χρήστου Πιλάλη προβλήθηκε στον τύπο των Αθηνών το βιβλίο που έγραψε ο συμπολίτης δάσκαλος Κώστας Βλαστάρης κι έχει τίτλο «Ο τρελός». Το κείμενο του Χρήστου Πιλάλη δημοσιεύτηκε το Σάββατο και στην αθλητική Sporday και στην πολιτική Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Επιστροφή στην περίεργη κανονικότητα. Σήμερα τον Θόδωρο Μαρκόπουλο θα επισκεφθούν εθιμοτυπικά ο απερχόμενος και ο νέος διοικητής της 193 Μοίρας ΠΕΠ (MLRS). Με αυτήν την αφορμή ο κ. Μαρκόπουλος θα μιλήσει για άλλα θέματα και όχι για το βασικό. Τις σχέσεις του με τον κ. Μέτιο… Είναι κάτι που αποφεύγει συστηματικά, ποιος ξέρει γιατί (και σε τι ελπίζει ή περιμένει).

 

Απασχολείται στο Δασαρχείο Καβάλας προσωπικό Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως είδαμε, η πρώτη καθαριότητα που έγινε (κόψιμο χόρτων) αφορά την έκταση γύρω από το κτίριο του Δασαρχείου. Ακούμε ταυτόχρονα ότι οι ίδιοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν από την υπηρεσία τον προβλεπόμενο εξοπλισμό- ρουχισμό. Θα γίνει ,λέει, διαγωνισμός από την Αποκεντρωμένη. Πιθανό είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού να υπάρξει όταν τελειώσει το πρόγραμμα (8μηνης διάρκειας).

 

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ξέχασε κι αυτήν την φορά τους εργαζομένους του. Εργαζομένους της ΒΦΛ. Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής τους κέρασε όλους. Πίτσα- αναψυκτικά κτλ. Η γιορτή του Λαυρεντίου του αρχιδιακόνου είναι στις 10 Αυγούστου.

 

Ο λόγος της σύντομης επίσκεψης στη Νέα Ηρακλείτσα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου είναι ο γάμος του γιου του Γιώργου Γιαρισκάνη. Ο γνωστός αγιογράφος έχει άριστη σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο. Παρέθεσε γεύμα στο κατάστημα του Γιάννη Σαρρή στη Νέα Ηρακλείτσα. Ο γάμος έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην πόλη της Ξάνθης. Τόπο καταγωγής της νύφης. Από το γεύμα στη Νέα Ηρακλείτσα απουσίαζε δικαιολογημένα ο Μητροπολίτης της Ελευθερούπολης. Ήταν όμως ο Δήμαρχος Παγγαίου.

 

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών, γράφοντας: «Με μεγάλη χαρά , συγκίνηση και ευλάβεια υποδέχθηκα σήμερα και παραβρέθηκα σε γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου σε ιδιωτική του Επίσκεψη στον Δήμο Παγγαίου . Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Παγγαίου καθώς επίσης και ζητήματα της επικαιρότητας».

Διαβάστε επίσης