«Τα θολά γυαλιά»: Η Ξένια Κοθωνίδου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 «Τα θολά γυαλιά»: Η Ξένια Κοθωνίδου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις «Βακχικόν» και το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Κοθωνίδου με τίτλο: «Τα θολά γυαλιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (4ος όροφος, Κασσάνδρου 6). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Έφη Λοϊζά , Συγγραφέας και Συντονίστρια τμημάτων Δημιουργικής Γραφής Κ.Ι.Ε.Π.Ε.
  • Απόστολος Μουμτσάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Δώρα Καγιάννη, μέλος των αναγνωστικών λεσχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει θεατρικά ο ηθοποιός Ιορδάνης Καλαϊτζίδης

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου…

Η Ξένια Κοθωνίδου γεννήθηκε στην Καβάλα όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι μέλος των Λεσχών Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Διηγήματα και  άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό τύπο. «Τα θολά γυαλιά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Παναγιώτης και Μιχάλης. Φίλοι αχώριστοι, από παιδιά. Δυο άνθρωποι από τελείως διαφορετικούς κόσμους, δεμένοι με μια αόρατη κλωστή. Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Παναγιώτη πεθαίνει, οι δυο τους έρχονται ακόμα πιο κοντά.

Μια αίτηση για ένα πιστοποιητικό στον δήμο, φέρνει τον Παναγιώτη αντιμέτωπο με έναν παλιό συμμαθητή και μια ερώτηση που του ταράζει. Κι όλα αλλάζουν ξαφνικά… Θα μπορέσει ο Μιχάλης να βοηθήσει του φίλο του; Ή μήπως είναι αυτός, τελικά, που χρειάζεται βοήθεια;

Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Ξένια Κοθωνίδου ξεδιπλώνει μια γλυκόπικρη ιστορία για την αληθινή φιλία, τα οικογενειακά δεσμά και τις ανατροπές που μοιάζουν να ταράζουν τα ήρεμα νερά της ύπαρξής μας, μα είναι τελικά αυτές που τη γεμίζουν με χρώματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης