• 3 Μαΐου 2024,

Τα τσιγάρα , τα ποτά και τα … μπουρίνια !

 Τα τσιγάρα , τα ποτά και τα … μπουρίνια !

Η ουσία είναι ότι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» χάλασε άλλο ένα Σαββατοκύριακο αφού κράτησε μακριά από τις παραλίες τον κόσμο και τους επιχειρηματίες  από τους υψηλούς τζίρους.

Τα μπουρίνια του Σαββάτου και η Φθινοπωρινή μελαγχολία της Κυριακής μας οδήγησε να κινηθούμε σε άλλους ρυθμούς που σίγουρα δεν ήταν αυτοί που θέλαμε για την εποχή.

Πάντως να έχετε υπόψη σας ότι στο Νομό Καβάλας υπάρχουν πάρα πολλοί τουρίστες και θα γίνουν περισσότεροι τους δύο επόμενους μήνες.

Όταν τον Ιούνιο έχουμε τόσο κόσμο σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο φετινός Ιούνιος θυμίζει τον Ιούλιο του 2019.

Το σίγουρο είναι ότι φέτος το καλοκαίρι θα κάνουμε νέο ρεκόρ αφίξεων.

Μετά τα καλοκαίρια της πανδημίας επανερχόμαστε δυναμικά με τους Βούλγαρους  να έχουν και πάλι (μέχρι στιγμής) τον πρώτο λόγο τουλάχιστον στο χερσαίο τμήμα του Νομού.

Τώρα τι θα γίνει Ιούλιο και Αύγουστο θα φανεί.

Πάντως φαίνεται ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι δύσκολο για τους Έλληνες που έχουν πολλά στο κεφάλι τους  για να πάνε και διακοπές.

Στο μυαλό των περισσότερων Ελλήνων είναι από τώρα ο ερχόμενος  χειμώνας και πως αυτός θα βγει με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και επηρεάζουν άμεσα την τσέπη μας.

Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος της Ουκρανίας μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες.

Ο Πούτιν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και πολλά και συνεχίζει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του.

 

Όσο αφορά την καιρική αστάθεια ισχύει η πρόβλεψη που έχουμε κάνει εδώ και αρκετές ημέρες σύμφωνα με την οποία τελειώνει μαζί με τον Ιούνιο.

Από αρχές Ιουλίου να ετοιμάζεστε για αλλαγή του σκηνικού του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Είναι τα γνωστά καλοκαιρινά ραντεβού …

 

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των κυμαινόμενων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για 11 μήνες, από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τον Ιούλιο 2023.

 

Η διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλούστευση της αδειοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έρχεται σε συνέχεια της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών για την ενέργεια που εγχέουν στο δίκτυο.

Τελικός στόχος των ρυθμίσεων είναι η συγκράτηση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και η επιστροφή των τιμών του ρεύματος στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου.

Άλλη μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δείχνει ότι πάμε για εκλογές.

 

Μετά την Τετάρτη μας εγκαταλείπει η καιρική αυτή αστάθεια που μας ξενερώνει αφάνταστα.

Απόγευμα Σαββάτου βάζεις τα μεταξωτά σου , περιμένεις να φυσήξει , πηγαίνεις  για ένα καφέ ή ένα λουκουμά με παγωτό σε Παληό – Ηρακλείτσα , Πέραμο και μέσα σε λίγα λεπτά το ηλιόλουστο καλοκαιρινό απόγευμα του Ιούνη γίνεται Φθινοπωρινό και τρέχεις αλαφιασμένος να προφυλαχτείς από το μπουρίνι.

Φεύγεις από το σπίτι σου χαλαρός για να βρεις λίγες στιγμές  ηρεμίας και διασκέδασης  και επιστρέφεις τρέχοντας και αλαφιασμένος.

 

Αυτά τα  λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης