Τα ξενοδοχεία μας φέτος θα βογγήξουν !

 Τα ξενοδοχεία μας φέτος θα βογγήξουν !

Το τριήμερο που μόλις πέρασε ήταν ένα καλό crash test για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής που σε μία δύσκολη και πολύ ιδιαίτερη τουριστική περιόδο καταλάβανε ότι δύσκολα θα μπορέσουν να περιορίσουν την χασούρα που έχει προκαλέσει ο Covid – 19.

Το τριήμερο αυτό ήταν ένα τριήμερο που δοκιμάστηκαν και οι δυνάμεις του εσωτερικού τουρισμού που παραμένουν σε κατάσταση μνημονιακής πολιορκίας.

Οι Έλληνες δυστυχώς δεν έχουν λεφτά για διακοπές.

Δεν περισσεύουν.

Μπορεί να έχουν την διάθεση και την ψυχολογία για διακοπές αλλά δεν έχουν το πιο βασικό που είναι το χρήμα.

Οι κρατήσει στα ξενοδοχεία κυρίως της Θάσου αυτό το τιρήμερο ήταν πολύ περιορισμένες και τα ελάχιστα δωμάτια που δόθηκαν ήταν σε Βούλγαρους και Ρουμάνους που φαίνεται ότι και αυτοί δεν θα φτάσουν για να σώσουν την παρτίδα.

Αυτό το τριήμερο έδειξε ότι θα είναι όντως ένα δύσκολο καλοκαίρι και απλά θα παλέψουμε για να περιορίσουμε το μέγεθος της ζημιά.

Ο στόχος φέτος το καλοκαίρι θα είναι να μπούμε όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερο μέσα.

Οι Βρετανοί μετά την απόφαση της Ελληνικής κύβέρνησης να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα σε όσους θέλουν να επισκεφτούν την χώρα μας μέχρι τις 15 Ιουλίου ακυρώνουν κρατήσεις και πτήσεις και ψάχνουν να βρούνε άλλους προορισμούς.

Το χειρότερο βέβαια από όλα θα είναι ότι όλο αυτό που θα ζήσουμε φέτος το καλοκαίρι θα έχει αντίκτυπο  οικονομικό και στον επερχόμενο χειμώνα για αυτό και η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για μία νέα παρτίδα μέτρων στήριξης.

Όταν θα τελειώσουν οι παγωμένες μπύρες και τα τσίπουρα και έρθουμε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα τότε είναι που θα πρέπει να ληφθούν οι πιο γενναίες αποφάσεις.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη που ηγείται της επιτροπής “Ελλάδα 2021” γιατί μου θυμίζει όλο και περισσότερο τον Μάικλ Τζάκσον ;

Μήπως έχουν τον ίδιο πλαστικό χειρούργο;

Προχθές έπεσε πάνω της σε μ.ια φώτο προφίλ και νόμιζα ότι έβλεπα τον Μάϊκλ Τζάκσον.

Είναι φοβερό !

 

Μέχρι και το Σάββατο θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας με την ανώτερη , σύμφωνα με τους επιστήμονες να καταγράφεται στην Λάρισα όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

Στην Καβάλα ευτυχώς δεν θα ξεπεράσουμε τους 32 – 33 και θα είμαστε σίγουρα πιο άνετα.

Πάντως να περιμένετε και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

 

Από  χθες 1η Ιουλίου άλλα δύο ξενοδοχεία, ένα στο κέντρο της Καβάλας και το δεύτερο στο Παληό ξεκίνησαν την λειτουργία τους.

Βλέπετε ότι αργά αλλά σταθερά επανέρχεται η πόλη σε τουριστικούς ρυθμούς παρά το γεγονός ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο.

Κάλιο αργά , παρά ποτέ !

 

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα,

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης