• 13 Μαΐου 2024,

Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός

 Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός

Με τη βοήθεια του καλού καιρού πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί και το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη εκδήλωση για ταυτόχρονο μητρικό θηλασμό. Επρόκειτο για την πρωτοβουλία της ομάδας «Θηλάζουσες Μητέρες της Καβάλας», τα μέλη της οποίας συναντώνται μία φορά κάθε μήνα, φιλοξενούμενα σε χώρο του συλλόγου ΠΝΟΗ.

Το 2017 είναι η 25η χρονιά της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού με το σύνθημα «Στηρίζουμε το θηλασμό μαζί». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει.

Η προσέλευση των γυναικών με τα βρέφη τους άρχισε στις 11:00 εχθές το πρωί και η καταμέτρηση έγινε στις 12:00 το μεσημέρι. Εκεί ήταν και περισσότερες μητέρες με μεγαλύτερα στην ηλικία παιδιά, ενώ υπήρχε και μπουφές με πρωινό κέρασμα. Η διοργάνωση ήταν άριστη, το κλίμα ευχάριστο και βοηθήθηκε από τη δυνατή μουσική. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά διασκέδασαν και πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους αφού απασχολήθηκαν από εκπαιδευτή κλόουν.

Ανάλογες εκδηλώσεις, όπως η χθεσινή, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη της Καβάλας, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον νέων γυναικών και μητέρων ειδικότερα, υπέρ του μητρικού θηλασμού.

Διαβάστε επίσης