• 19 Μαΐου 2024,

Τάκης Εμμανουηλίδης: «Θα τηρηθεί η νομιμότητα στη ΒΦΛ»

 Τάκης Εμμανουηλίδης: «Θα τηρηθεί η νομιμότητα στη ΒΦΛ»

Διόλου ευχάριστες δεν είναι η εξελίξεις στη ΒΦΛ. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε μια άκαρπη συνάντηση με τους διευθυντές Μπεχράκη και Γιαννίκο. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης γενική συνέλευση στην αίθουσα του ΕΥΚ, όπου αποφάσισαν την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων αφού όπως δήλωσαν εκβιάζονται από τη διοίκηση. Από το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων παραιτήθηκαν ο Γιώργος Τσιμενίδης και ο Ιορδάνης Παπαντίδης ενώ τα καθήκοντα του προέδρου ανέλαβε ο Νίκος Βογιατζίδης.

Βοήθεια και συμπαράσταση πρωτίστως από το κράτος ζήτησε ο νέος πρόεδρος μέσω των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας. Ένας εξ αυτών, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ επεσήμανε: «Εκείνο που μπορούμε να πράξουμε είναι να εξετάσουμε με την υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη τη δυνατότητα χαρτογράφησης των ενεργειών της διοικήσεως. Εάν υπάρχει νομιμότητα βεβαίως και θα πρέπει να τηρηθεί και να την υιοθετήσουμε. Εάν όμως δεν υπάρχει τότε θα πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί η πραγματική κατάσταση του εργοστασίου και να πορευθούμε με την ευθύνη που θα πρέπει ως κυβέρνηση να αναλάβουμε.

Δικής μας αρμοδιότητα ως βουλευτές είναι να αναδείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και στη συνέχεια τα αρμόδια όργανα θα πρέπει να επιτελέσουν το καθήκον τους. Το πρόβλημα των μονομερών ενεργειών εκ μέρους της διοικήσεως είναι υπαρκτό κι ενόσω αυτές εκδηλώνονταν εμείς σταματήσαμε μια τροπολογία με χαρακτηριστικά διευκόλυνσης της βιομηχανίας προκειμένου να συνεχίσει το παραγωγικό της έργο.

Δε σταματούμε εκεί και ζητούμε να γνωστοποιηθεί επιτέλους στην πολιτεία η πραγματική εικόνα λειτουργίας της επιχείρησης. Εάν εντός της μονάδας κινούνται μπράβοι θεωρώ ότι υπάρχουν και τα εντεταλμένα και θεσμοθετημένα όργανα που πρέπει να παρέμβουν».

 

=

Διαβάστε επίσης