Τακτική Λαυρεντιάδη – Σεκιούριτι στο ΕΥΚ για την προστασία της συνέλευσης!

 Τακτική Λαυρεντιάδη – Σεκιούριτι στο ΕΥΚ για την προστασία της συνέλευσης!

Μέρες ΒΦΛ (Καλοκαίρι του 2016) θύμισε χθες η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Η πλειοψηφία της διοίκησης του οποίου προσέλαβε σεκιούριτι (όπως έκανε ο Λαυρεντιάδης την περίοδο των πρώτων απεργιών στη ΒΦΛ), στην οποία ανέθεσε την αρμοδιότητα ελέγχου της εισόδου των αντιπροσώπων. Αυτό έγινε παρά την παρουσία έξω από το ΕΥΚ ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ο έλεγχος που έκανε το προσωπικό της σεκιούριτι σε αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ ήταν η αφορμή να σημειωθούν επεισόδια, τα οποία ευτυχώς δεν συνεχίστηκαν.

Η τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΥΚ έγινε τελικά χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ κι όπως λέγεται αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το συμβούλιο να συντάξει τον περιβόητο κανονισμό λειτουργίας των μελών της διοίκησης αλλά και τον πειθαρχικό κανονισμό. Όταν αυτός θα είναι έτοιμος, θα πρέπει να εγκριθεί σε μια νέα καταστατική αυτήν τη φορά γενική συνέλευση του ΕΥΚ.

Το παράδοξο της ιστορίας αφορά τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΒΦΛ κ. Νίκο Βογιατζίδη. Ο κ. Βογιατζίδης μετέχει στη διοίκηση του ΕΥΚ. Χθες βρήκε μπροστά του όσα το 2016 ως απολυμένος κατήγγειλε. Μόνο που τούτη τη φορά το προσωπικό σεκιούριτι τον… προστάτευε από τους κακούς αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ!

 

Διαβάστε επίσης