• 24 Απριλίου 2024,

Τάνια Ελευθεριάδου: ενημέρωσε αγρότες για τα δικαιώματά τους, ζητά επίσπευση αποζημιώσεων κι επιπλέον μέτρα

 Τάνια Ελευθεριάδου: ενημέρωσε αγρότες για τα δικαιώματά τους, ζητά επίσπευση αποζημιώσεων κι επιπλέον μέτρα

Με αγρότες στο Μυρτόφυτο, τη Φωλιά, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Νέα Πέραμο, συνομίλησε το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019 η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν την προηγούμενη ημέρα από τη χαλαζόπτωση.

Οι ζημιές στα αμπέλια φτάνουν έως και το 100% της παραγωγής ενώ οι αγρότες περιγράφουν ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης σφοδρότητας και ζητούν μεγαλύτερη προστασία από την Πολιτεία.

Η κ. Ελευθεριάδου ενημέρωσε τους αγρότες για τα δικαιώματά τους αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε με Νόμο του 2016 το όριο αποζημίωσης που δικαιούται κάθε ασφαλισμένος του Οργανισμού. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ασκήσει και η ίδια πιέσεις για ταχεία πραγματογνωμοσύνη ώστε οι ζημιωθέντες να λάβουν εγκαίρως τα χρήματά τους.

«Οι αγρότες έχουν αυξημένα πλέον δικαιώματα για τις περιπτώσεις καταστροφής της φυτικής παραγωγής αλλά και το ζωικό κεφάλαιο. Το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου έχει ήδη ενεργοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αρχίσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων προληπτικής προστασίας που θα θωρακίσουν την αγροτική παραγωγή. Οι νομοί Καβάλας και Δράμας δικαιούνται την επέκταση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ελευθεριάδου.

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης