Τάνια Ελευθεριάδου: «Ο κ. Λαζαρίδης θυμήθηκε με καθυστέρηση και την Καβάλα και τα πολιτικά τζάκια»

 Τάνια Ελευθεριάδου: «Ο κ. Λαζαρίδης θυμήθηκε με καθυστέρηση και την Καβάλα και τα πολιτικά τζάκια»

Η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, απαντώντας σε πρόσφατη ανάρτηση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος ανακάλυψε με μεγάλη καθυστέρηση την ανάγκη να τεθεί όριο στις κοινοβουλευτικές θητείες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

‘’Ο κ. Λαζαρίδης εκτός από όψιμος Καβαλιώτης, εμφανίζεται και ως όψιμος στις πολιτικές θέσεις της ΝΔ. Μπορεί η συνεχής παρουσία του στα ΜΜΕ να έχει κουράσει τους Καβαλιώτες, αλλά έχει και μία πολύ θετική επίπτωση: αποκαλύπτει αλήθειες για τον ίδιο και το κόμμα που υποστηρίζει.

 

Τώρα που διαμορφώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θέτει ζήτημα μέγιστου αριθμού θητειών των βουλευτών. Όταν, όμως, η κυβέρνηση κατά την πρόσφατη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης πρότεινε όριο 3 θητειών, η ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισε ΟΧΙ, χωρίς να κάνει καμία δική της πρόταση, προφανώς γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έθιγε τα μεγάλα πολιτικά τζάκια. Το μόνο που ενδιέφερε τη ΝΔ σε εκείνη την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, ήταν να περάσει την πρότασή της για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Ο κ. Λαζαρίδης θυμήθηκε με καθυστέρηση και την Καβάλα και τα «πολιτικά τζάκια». Προφανώς και γνωρίζει τις θέσεις του κόμματός του. Δεν είναι «εκτός γραμμής». Νομίζει όμως ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, υποστηρίζοντας ψευδεπίγραφα την θεσμική ανανέωση.

 

Ίσως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να «χαϊδέψει τα αυτιά» όσων εν τέλει «κόπηκαν» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, μολονότι ο ίδιος τους είχε διαβεβαιώσει, στην βάση της σχέσης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

 

Εάν πράγματι επιζητά την πολιτική ανανέωση και την θεσμική ισορροπία, ο κ. Λαζαρίδης ας φροντίσει να διασφαλίσει ίση συμμετοχή και προβολή των συνυποψηφίων του στα ΜΜΕ, διότι η υπερπροβολή του είναι πλέον και ενοχλητική και θεσμικά απαράδεκτη.

 

Εάν ενδιαφέρεται πραγματικά για την Καβάλα, την οποία εσχάτως θυμήθηκε και αγάπησε, και για την πραγματική ανανέωση στην πολιτική ζωή του τόπου μας, πρωτίστως θα πρέπει να αποβάλλει τις πολιτικάντικες συμπεριφορές του 1980, δηλαδή τα «κατόπιν ενεργειών μου» και τα «είμαι στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη».

 

Μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η επιρροή του στις αποφάσεις του αρχηγού του είναι ελάχιστη, ώστε να καθίσταται τουλάχιστον προκλητικό να επικαλείται συνεχώς την προσωπική σχέση του ενώπιον των εκλογέων της Καβάλας.

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που όλοι περιμένουν από τον κύριο Λαζαρίδη είναι να αφήσει κατά μέρος τις γενικότητες και τα ωραία λόγια, να αφήσει τα «πυροτεχνήματα» με το πόθεν έσχες το οποίο δεν συνάδει με την δαπανηρή προεκλογική του εκστρατεία, και να διατυπώσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για το νομό Καβάλας.

 

Τα προβλήματα και οι άνθρωποι που τα πολεμούν είναι εδώ. Ο ίδιος ήταν απών για δεκαετίες’’.

 

Διαβάστε επίσης