Τάσος Τσαπανίδης για τη μάχη του με τον COVID-19: «Αν δε το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις» 

 Τάσος Τσαπανίδης για τη μάχη του με τον COVID-19: «Αν δε το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της Αναγέννησης Λιμεναρίων Τάσος Τσαπανίδης λίγο καιρό μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Εξέφρασε την άποψη να μην γίνουν ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη συνέχεια αφού και χρονικά δεν υπάρχουν περιθώρια.

Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει όλους όσους τον συμπαραστάθηκαν στην περιπέτεια που πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Έχουν περάσει τρεις μήνες. Πόσο εφικτό είναι να επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Για μένα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουνε αν άμεσα δεν παρθεί απόφαση από τους υπεύθυνος για επιστροφή στις προπονήσεις. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου έπρεπε να ξέρουμε θετικά η αρνητικά αν θα συνεχίσουμε. Από εκεί και πέρα θα είναι πολύ δύσκολο για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αν πάμε στον Φεβρουάριο τα παιδιά θα θέλουν προετοιμασία τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να ξεκινήσουμε αρχές Μαρτίου, οπότε μετά θα παίζουμε και το  καλοκαίρι.

Ερ: Βέβαια ένα παραπάνω για τις ομάδες της Θάσου όπου πολλοί ποδοσφαιριστές εργάζονται το καλοκαίρι λόγω τουριστικής περιόδου.

Απ: Ακριβώς έτσι είναι. Να πω ότι και ένα μήνα πριν  οι άνθρωποι ετοιμάζουν τα καταστήματα τους για την καλοκαιρινή περίοδο. Έχουν υποχρεώσεις και είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούν το ποδόσφαιρο.

Συν του ότι έχουμε αποδιοργανωθεί από την όλη κατάσταση.

Για μένα σαν Τάσος επειδή ήμουν και παθόντας της όλης κατάστασης  πιστεύω ότι η καλύτερη περίπτωση είναι να ξεκινήσουμε όμορφα τη νέα σεζόν από τον Αύγουστο και μετά, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα στους αγώνες και στις προπονήσεις βάση της κατάστασης που επικρατεί τώρα.

Ερ: Σίγουρα πέρασε μια δυσάρεστη εμπειρία και αυτό δικαιολογημένα σε κάνει επιφυλακτικό.

Απ: Πέρασα δύσκολες στιγμές και ευχαριστώ όλους όσους με συμπαραστάθηκαν. Αν δε το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Ευτυχώς ήμουν πάντα δυνατός και μπόρεσα να το ξεπεράσω.

Τώρα είμαι  κοντά στην οικογένεια μου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Ειδικά αν μπεις μέσα στο νοσοκομείο, το καταλαβαίνεις εκεί.

Ευχαριστώ και πάλι αυτούς που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία μου.

Ερ: Αν βάλουμε το οικονομικό κομμάτι, φαίνεται ότι όλες οι ομάδες θα έχουν πολλές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν έσοδα για τις ομάδες. Χωρίς και το απλό εισιτήριο του κόσμου.

Απ: Σίγουρα ο κόσμος φοβάται να έρθει μέσα στις κερκίδες. Στο οικονομικό όλοι μας έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά. Ο κόσμος δικαιολογημένα πρώτα κοιτάζει την οικογένεια του και μετά το χόμπι του το οποίο είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Θα είναι δύσκολα για τις ομάδες. Δεν θα βρεθούν πολλοί να στηρίξουν τα σωματεία στο οικονομικό κομμάτι. Οπότε πιστεύω ότι είναι καλύτερα να τελειώνει έτσι η χρονιά, να φύγει η πανδημία και μετά  να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με ασφάλεια.

Ερ: Η θέση της Αναγέννησης ταυτίζεται με τη δική σου άποψη;

Απ: Επειδή συζητάω με τη διοίκηση νομίζω ότι αυτή  είναι και η θέση της. Ταυτίζεται δηλαδή με τη δικιά μου.

Ερ: Το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αναγέννηση είναι διατεθειμένο να παραμείνει και την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που φέτος δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Απ: Κοιτάξτε είναι νωρίς να συζητάμε τέτοια πράγματα. Πιστεύω όμως ότι η καλή συμπεριφορά της διοίκησης της Αναγέννησης θα μετρήσει πάρα πολύ στο όλο θέμα. Δε χρειάζεται να ξανασυζητήσει με κάποιους ποδοσφαιριστές την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι αυτοί είναι θετικοί.

Εκτός από δυο παιδιά που είναι φοιτητές στην Καβάλα και θα φύγουν αφού φέτος ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Ερ: Έχει κάνει κάποιες συζητήσεις με την ΕΠΣΚ για την επόμενη μέρα;

Απ: Ναι έχουμε μιλήσει. Νομίζω ότι και η θέση της ΕΠΣΚ είναι ότι αν μέχρι αρχές Φεβρουαρίου δεν δώσει το ok η πολιτεία να ξεκινήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε θα είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια.

Ερ: Πως ήταν οι πρώτες αγωνιστικές όπου η Αναγέννηση είχε μια νίκη και δυο ήττες αλλά με καλές εμφανίσεις. Ειδικά μέσα στον Βύρωνα δέχθηκε την ήττα στο 90`.

Απ: Το πρωτάθλημα όπως φαινόταν στις τρεις αγωνιστικές θα ήταν δυο ταχυτήτων.

Θα υπήρχαν 5-6 που θα ήταν δυνατές, ανταγωνιστικές και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θα παλεύανε για τη σωτηρία. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά για κάποιες ομάδες. Εμείς δεν ευτυχήσαμε να κερδίσουμε τα δυο πρώτα παιχνίδια παρόλο που είχαμε μια καλή εικόνα.

Πήγαμε στο τρίτο παιχνίδι μέσα στις Κρηνίδες όπου κερδίσαμε εύκολα. Θεωρώ ότι φέτος θα γινόταν ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό .

Άσχετα αν ο Βύρωνας κέρδισε στους Αντιφιλίππους τον Ορφέα, νομίζω ότι υπήρχαν και άλλες ομάδες πολύ δυνατές.

Σε ποιότητα και σε ρόστερ υπήρχαν καλές ομάδες. Δεν θα ήταν εύκολο να βγει ο πρωταθλητής νωρίς, θα παιζόταν κατά την γνώμη μου μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ερ: Πόσο σας λείπει το γήπεδο; Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Απ: Για όλους μας είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι δύσκολη αλλά πρέπει να παλέψουμε και να φανούμε δυνατοί.

Να έχουμε υπομονή και να ακούμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για να καθοδηγούν σωστά.

Ερ: Τι εύχεται ο Τάσος Τσαπανίδης για όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε λόγω κορωνοϊού;

Απ: Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε όλοι γεροί, όλοι υγιείς και να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε την επόμενη σεζόν στα γήπεδα και όπου αλλού αγαπάει ο καθένας προσωπικά.

Διαβάστε επίσης