• 29 Μαρτίου 2024,

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης πρόβαλε την «Κουίντα» που λειτουργεί με επιτυχία στην Καβάλα

 Ο Γιάννης Εριφυλλίδης πρόβαλε την «Κουίντα» που λειτουργεί με επιτυχία στην Καβάλα

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης εκτός όλων των άλλων παρουσιάζει μία φορά την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Center εκπομπή στην οποία προβάλει πρόσωπα και καταστάσεις της πόλης. Προτιμά τα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τετάρτη βράδυ στις 10 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Την περασμένη Τετάρτη καλεσμένοι του Γιάννη Εριφυλλίδη ήταν δύο νέοι άνθρωποι- συμπολίτες που ασχολούνται με το θέατρο. Συνεργάζονται και στο θεατρικό εργαστήρι «Κουϊντα» που λειτουργεί με επιτυχία στην πόλη μας.

Για περίπου 1 ώρα η Ναταλία Άννα Βασιλέκα και ο Παύλος Σταυρόπουλος μίλησαν για αυτό που αγαπούν πολύ. Για το θέατρο. Εξήγησαν μεταξύ άλλων τα προγράμματα στο εργαστήρι «Κουϊντα», τα οποία αφορούν όλες τις ηλικίες.

Η Ναταλία Άννα Βασιλέκα μίλησε για τα οφέλη της θεατρικής αγωγής στους ενήλικες και στα παιδιά: «Τα παιδιά μαθαίνουν κάποιες βασικές αρχές της δημιουργίας σε ομάδα, όπως η πειθαρχία και ο σεβασμός. Μαθαίνουν, ακόμη, να εκφράζονται και να συνεργάζονται.

Για τους ενήλικες η θεατρική αγωγή είναι εξίσου σημαντική. Όσο μεγαλώνουμε το σώμα μας “κλειδώνει” και η στιγμή που κάποιος μέσα στο μάθημα απελευθερώνεται είναι λυτρωτική! Μας βοηθά και στους τομείς της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Είναι στόχος μας, επίσης, να δημιουργούνται εκπαιδευμένοι θεατές που απαιτούν να βλέπουν καλό θέατρο.» Η ηθοποιός και θεατρολόγος μίλησε για τις σπουδές της, τις δουλειές της με το ΔΗΠΕΘΕ και το Φεστιβάλ Φιλίππων, και με ανεξάρτητες παραγωγές που συμμετείχε, για τις δυσκολίες και τη χαρά που έχουν οι συνεργασίες στο θέατρο.

Μιλώντας για τα οφέλη της θεατρικής αγωγής στους εφήβους, ο Παύλος Σταυρόπουλος τόνισε την παιδαγωγική αξία των θεατρικών κειμένων για τα παιδιά, όταν πραγματικά αποκαλύπτεται το αληθινό τους νόημα μέσ’ απ’ τη δράση και τη σωματική εμπειρία.

Είπε, επίσης, ότι η «Κουίντα» αναλαμβάνει την προετοιμασία νέων, που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις στη δραματική σχολή για να γίνουν ηθοποιοί. Μάλιστα, μία μαθήτρια του εργαστηρίου πέρασε φέτος στην ίδια σχολή που ο ίδιος σπούδασε θέατρο, στη Σχολή «Βεάκη»!

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις συνεργασίες του με τον Θοδωρή Γκόνη και το ΔΗΠΕΘΕ, θεωρώντας τες πολύ σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής του. Για τον ίδιο, η ανεξάρτητη παραγωγή γενικά βρίσκει εμπόδια σε ζητήματα, όπως ο χώρος για πρόβα και παράσταση, και η χρηματοδότηση.

Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή δε δίνουν μεγάλο περιθώριο προγραμματισμού, αλλά στα μελλοντικά σχέδια των δύο είναι η πραγματοποίηση παράστασης, με σκηνοθέτη τον ταλαντούχο Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

Διαβάστε επίσης