• 23 Απριλίου 2024,

Τάσος Βυζικίδης: « Το μοντέλο με τον ΑΟΚ, προχωράει, περήφανοι για την παραολυμπιακή επιτροπή»

 Τάσος Βυζικίδης: «  Το μοντέλο με τον ΑΟΚ, προχωράει, περήφανοι για την παραολυμπιακή επιτροπή»

Για τα 20 χρόνια της Παραολυμπιακής επιτροπής  μίλησε στους 93,7 ο Τάσος Βυζικίδης.

Επίσης αναφέρθηκε και για τα πρώτα βήματα της συνεργασίας ανάμεσα στην «ΙΡΙΔΑ»  και τον ΑΟΚ.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Από τα ιδρυτικά μέλη της Παραολυμπιακής επιτροπής η «Ίρις»  με βασικό μάλιστα ρόλο στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εκείνη την εποχή.

Απάντηση: Ήμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της Παραολυμπιακής επιτροπής και θυμάμαι τα πρώτα πέτρινα χρόνια που οι συνθήκες ήταν τραγικές.  Ηταν τα πρώτα χρόνια δύσκολα. Ποτέ δεν περίμενα ότι το Παραολυμπιακό κίνημα θα έφτανε σε ένα τέτοιο επίπεδο με πολλές επιτυχίες και επιτυχημένες διοργανώσεις.   Η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου ήταν αθλήτριες του συλλόγου μας και χάρισαν μετάλλια στην Ελλάδα σε μεγάλους αγώνες.

Ήταν αρχικά Βορράς και Νότος. Στο περιβάλλοντα χώρο του Καυτατζογλείου γινόταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βορρά.  Οι καλύτεροι κατέβαιναν και    γινόταν το πρωτάθλημα. Εγώ ήμουν ο πρώτος αθλητής που έτρεξε τα 100 μέτρα, μάλιστα στο παλιό Καραϊσκάκη. Τότε ήταν και ο άλλα παιδιά, ο Ντίνος Διαλεκτόπουλος, ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος και πήραμε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με επιτυχία.  Καμία σχέση όμως με το παρόν  όπου υπάρχει άλλη αίγλη και έχει κάνει φοβερή δουλειά ο πρόεδρος ο κ. Γιώργος Φουντουλάκης.  Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μέσα στις 10 καλύτερες ομάδες σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ανθή και η Αλεξάνδρα με τις επιτυχίες που είχαν βοήθησαν εδώ στην Καβάλα να αναπτυχθεί το παραολυμπιακό κίνημα.  Εμεις στη συνέχεια προσπαθήσαμε να βγάλουμε από τα σπίτια τους όλα τα παιδιά με νοητική στέρηση, με κινητικά προβλήματα.

Ακόμη και τώρα όποιος  θέλει να ασχοληθεί με το Μπάσκετ μπορεί να έρθει στον ΑΟΚ ενώ και στο «Ανθή Καραγιάννη» υπάρχει ο προπονητής μας ο Δημήτρης Ασλανίδης τρεις φορές την εβδομάδα και περιμένει όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ερώτηση: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η «απορρόφηση» της «ίριδας»  από τον ΑΟΚ; Προχωράει το μοντέλο;

Απάντηση: Προχωράει πολύ καλά το μοντέλο και θα είναι το μοντέλο των επόμενων χρόνων. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήδη έχουν κάνει ομάδες και θα παίξουν στην Α2 κατηγορία.  Επίσης θεωρώ ότι ομάδες μπάσκετ με αμαξίδιο θα κάνουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Εμείς και ο Αρης ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε αυτές τις ομάδες και δώσαμε το παράδειγμα.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σύντομα και είμαστε σε καλή κατάσταση. Ισως να μπορέσουμε να βγούμε και στην Α1.

Ερώτηση: Ο κόσμος, η τοπική κοινωνία πως βλέπει αυτή τη «μεταγραφή» σας στον ΑΟΚ;

Απάντηση: Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ και ήταν η «Ιρις». Είναι σίγουρα σημαντική η προσπάθεια  που γίνεται. Βλέπω ότι ο περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα και την προσπάθεια που κάνουμε.

Βγήκαμε προς τα έξω και ευχαριστήσαμε τους καταστηματάρχες που μας βοήθησαν και μας βοηθούν.   Από εδώ και μπρος θα ανοιχτούμε ακόμη περισσότερο προς την κοινωνία της Καβάλας. Τα πρώτα δείγματα  είναι θετικά. Αγκαλιάζεται η προσπάθεια που κάνουμε πλέον σαν ΑΟΚ.  Στην Καβάλα πρέπει να είμαστε περήφανοι που ο ΑΟΚ έχει εντάξει στο δυναμικό του και τα άτομα με αναπηρία.

Μακάρι να έχουμε και άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον, να έχουμε παραολυμπιακά μετάλλια.  Πρέπει να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο οι τοπικοί άρχοντες. Μερικές φορές αισθανόμαστε μόνοι στην προσπάθεια που  κάνουμε να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία από το σπίτι τους.

 

Διαβάστε επίσης