• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Εδώ και αρκετές μέρες τρέχουν νερά στα σκαλάκια της οδού Ηπείρου, κοντά στη διασταύρωση της με την οδό Φιλίππου. Προφανώς υπάρχει βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Η δημοτική επιχείρηση οφείλει να ασχοληθεί με το πρόβλημα αφού τα νερά κάνουν τα σκαλάκια γλιστερά άρα ιδιαίτερα επικίνδυνα. Το περιστατικό διαπιστώθηκε πριν από 20 περίπου μέρες. Από τότε τα νερά δεν έχουν σταματήσει. Και δεν είναι καθόλου λίγα.

 

Οι κακοκαιρίες του προηγούμενου μήνα άφησαν τα «σημάδια» τους (και) στο δάσος της Παναγούδας. Ελπίζουμε το δέντρο της φωτογραφίας που έπεσε, να κοπεί και να απομακρυνθεί πριν την Άνοιξη. Καλό φυσικά είναι να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα μεγάλα πεύκα, ειδικά αυτά που είναι κοντά στα γήπεδα της ίδιας περιοχής. (Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της συνοικίας, μέσα στο δάσος της Παναγούδας τις προηγούμενες ημέρες έπεσαν συνολικά 3 πεύκα).

 


 

Υπάρχει με λίγα λόγια το ενδεχόμενο να μας προκύψει καλό από την κατάρρευση της γέφυρας! Μέσω αυτού του γεγονότος είναι πιθανό να αποφύγουμε τα διόδια στην Παράκαμψη. Αφού μάλιστα η αποκατάσταση της ζημιάς αργεί, ακόμη καλύτερα… Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί άργησε και η Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης στην εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Σκέφτονταν και οι δύο τα …διόδια.

 

Για δικούς του προεκλογικούς λόγους ο Δήμαρχος Δοξάτου δημιουργεί ντόρο σχετικά με το νερό, το οποίο ξεκινά από το Κεφαλάρι και φθάνει στην Καβάλα. Την οποία υδροδοτεί. Άλλο που δεν ήθελαν τα μέσα ενημέρωσης. Έσπευσαν να … «ερευνήσουν» την υπόθεση δίνοντας στο Δήμαρχο τη δημοσιότητα που αποζητούσε. Με αυτόν τον τρόπο αυτός «δοξάζεται» στην εκλογική του περιοχή, εμείς πάλι ασχολούμαστε με ανοησίες. Με πράγματα που δεν είναι δυνατόν να γίνουν ποτέ!

 

Οριστικοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Καβάλας με την παρουσία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη. Θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Γαλαξίας. Αρχικά η εκδήλωση εξετάστηκε να γίνει στη Δ. Βιβλιοθήκη. Όμως εκείνη την μέρα και ώρα η αίθουσα ήταν «πιασμένη» από άλλους.

 

Στο δικαστήριο της πόλης μας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μικροεπεισόδιο που έγινε στην παραλία Οφρυνίου, εκεί όπου όπως φαίνεται παραθερίζει τα Καλοκαίρια. Από τη διαδικασία δεν αποδείχθηκε η ενοχή του κι έτσι ο κ. Αλβέρτης αθωώθηκε. Αν κατά την παραμονή στο δικαστήριο έδωσε κι αυτόγραφα, αυτό δεν το ξέρουμε.

 

Παράπονα συμπολίτη. Στην οδό Κερκύρας (Περιγιάλι) έχει καεί λάμπα με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει «βυθιστεί» στο σκοτάδι. Η δημοτική υπηρεσία ενημερώθηκε εγκαίρως και πολλές φορές. Χωρίς έως τώρα να υπάρξει ανταπόκριση.

 

Άλλος συμπολίτης διαμαρτύρεται επειδή συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το αίτημα που κατέθεσε, με το οποίο ζητά να τοποθετηθεί καθρέπτης κοντά στην οικία του ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων. Όπως μας λέει, επί του αιτήματος του δεν έλαβε καμία απάντηση. Λες και δεν κατατέθηκε ποτέ…

 

Ο δραστήριος, γνωστός και αγαπητός σύλλογος «Πνοή» συνηθίζει να κόβει βασιλόπιτα σε συνεστίαση που αυτόν τον καιρό -κάθε χρόνο- οργανώνει. Το ίδιο θα κάνει και φέτος. Μας προσκαλεί αύριο βράδυ στο κατάστημα «Κουτούκι του Σαρρή» στο εμπορικό κέντρο.

 

Η προεκλογική εκδήλωση μετά βραβεύσεων είναι πραγματικά κάτι πολύ καινούργιο. Εμπλουτίζει μια καθαρά προεκλογική δραστηριότητα, κάνει το αρχικό γεγονός να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σπάει τη μονοτονία. Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την αρχή (με πολλές βραβεύσεις), η Δήμαρχος συνέχισε χθες. Με δύο βραβεύσεις. Από εδώ και πέρα έχει ο Θεός… Πλακέτες υπάρχουν μπόλικες.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν μαζί στις εκδηλώσεις του Δήμου Νυρεμβέργης η κ. Δήμαρχος και ο γιος Εριφυλλίδης, Γιάννης. Και οι δύο καλεσμένοι από το Δήμο Νυρεμβέργης. Ο κ. Γιάννης Εριφυλλίδης που δεν φαίνεται ότι θα εμπλακεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, εξέδωσε μάλιστα δελτίο τύπου. Η κ. Τσανάκα- ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- όχι.

 

Με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΛΑΟΣ Ν. Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας σκοπεύει να περιοδεύσει το Νομό και να επικοινωνήσει με τους πολίτες του. Βασικό του θέμα οι εξελίξεις στα ζητήματα με τα Σκόπια. Ο κ. Αγανικόλας θέλει να πάει σε όσο το δυνατό περισσότερα χωριά της περιοχής.

 

Με έναν διακριτικό αλλά και σαφή τρόπο ο Γιάννης Κελγιώργης σχολίασε την παρουσία των πάσης φύσεως υποψηφίων στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών. Αρχικά σημείωσε ως ευχάριστο γεγονός την πολυκοσμία στην εκδήλωση αλλά αμέσως μετά μίλησε για μια ιδιαίτερη χρονιά. Με τόσες εκλογές μαζεμένες το 2019, πώς να μην είναι ξεχωριστό το έτος που πριν λίγο άρχισε…

 

Και το Επιμελητήριο, με δύο εκπροσώπους του, ήταν στην πρόσφατη τουριστική έκθεση των Βρυξελών. Ο Γιώργος Φραγκιόγλου (έμπειρος σε τέτοιες διοργανώσεις) συμπληρώνει την «ανταπόκριση» του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη. Γράφει: «Θα ‘ταν παράλειψη στην προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας κι όλων των άλλων συντελεστών να μην αναφερθεί η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετάσχει δυναμικά με την παρουσία δύο μελών του από τον τομέα του τουρισμού, μετέχοντας ενεργά στην οργάνωση της παρουσίασης του νησιού μας και προσφέροντας στους παρευρισκομένους τοπικά προϊόντα και εδέσματα».

 

Πρόσφατα πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του ο σύλλογος της Χωράφας. Μια μέρα μετά υπήρξε ευχαριστήρια ανάρτηση από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Τσατάλμπασίδου: «Τόσο εγώ ως Πρόεδρος ,όσο και το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας , ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τους φίλους, γνωστούς, συγγενείς, τους Πολ. Συλ. Λημνιοί- Ιχνηλάτες- τον Σύλλογο Τερψιχώρη , καθώς επίσης τον Ιερέα μας Λουκά Πίνδερ, την κ. Μαρία Φραντζεσκάκη -Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού- τον κ. Ανέστη Τσουρουκίδη -Αντιδήμαρχο Καθαριότητας- τον κ, Σωτήριον Παπαδόπουλο- εκπρόσωπο της Περιφέρειας, την κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, την κ.Αναστασία Ιωσηφίδου Πρόεδρο της Δημοφέλειας, τον κ. Αρχέλαο Γρανά, τον κ. Κων. Παπακοσμά, και τους υποψηφίου δημάρχους κ. Μουριάδη,κ. Βέρρο και κ.Παπαδόπουλο που ήρθαν στον ετήσιο χορό- κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου μας και με την παρουσία τους τίμησαν τον Σύλλογό μας . Πιστεύω ότι όλα ήταν πολύ ωραία, περάσαμε καλά, και ευχόμαστε σε όλους να είναι γεροί, δυνατοί, χαρούμενοι ,και πάντα να έχουν την ζωή τους επιτυχίες και να βλέπουν την ζωή με θετικότητα».

 

Σήμερα το απόγευμα έχουν τρίτο στη σειρά ραντεβού οι εκλεγμένοι στο νέο δ.σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας. Εδώ και καιρό προσπαθούν να συγκροτηθούν σε σώμα μα δεν μπορούν. Αν δεν τα καταφέρουν και σήμερα ας μην αποκλείσουμε το σενάριο νέων εκλογών!

 

Σε «ζωντανή» μετάδοση χθες το μεσημέρι η ομιλία του Νίκου Παναγιωτόπουλου σε επιτροπή της Βουλής. Δύσκολα θέματα, θέματα ειδικά και αλλαγής των νόμων. Άραγε τα τοπικά του είναι δυσκολότερα; Δεν το αποκλείουμε, ειδικά τώρα που μπερδεύτηκε αρκετά η ιστορία με τους υποψήφιους των τοπικών εκλογών.

 

Με χθεσινή ανάρτηση στο facebook ο Μιχάλης Λυχούνας διαμαρτυρήθηκε επειδή έλαβε στο κινητό του sms με το οποίο τον προσκάλεσαν στην εκδήλωση της κ. Τσανάκα. Με αυτήν την αφορμή επανήλθε στην κριτική κατά της πρώην παράταξη του, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι τα sms στάλθηκαν από υπηρεσιακό τηλεφωνικό νούμερο. Που όπως ανέφερε, τον λογαριασμό πληρώνουν οι Καβαλιώτες.

 

Ούτε χθες υπήρξαν νεότερα για τις τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Η αναμονή και η αγωνία συνεχίζονται, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των απαραίτητων συνεδριάσεων των συμβουλίων.

 

Την Κυριακή στην Κομοτηνή παρουσιάζει υποψηφίους του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Κώστας Κατσιμίγας. Η εκδήλωση θα γίνει την ίδια περίπου ώρα με αυτήν του κ. Τοψίδη. Με τη διαφορά ότι του κ. Τοψίδη θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας.

 

Χθες ο κ. Κατσιμίγας έδωσε μία ακόμη συνέντευξη, αυτήν την φορά στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής: «Αν δεν έχεις ανθρώπους από κάθε νομό που θα ασχολούνται και θα στηρίζουν την διοίκηση που ασκείς δεν έχεις κάνει τίποτε. Γι’ αυτό εγώ χτίζω έναν μηχανισμό ανθρώπων στην Δράμα, στην Καβάλα, στον Έβρο, στη Ροδόπη, στην Ξάνθη, άσχετα με το πόστο που θα έχουν».

 

Με την ίδια ευκαιρία ο κ. Κατσιμίδας επανέρχεται στην κριτική και προς τον κ. Μέτιο και προς την κ. Τσανάκα: «Είδαμε τελευταία από τον νυν περιφερειάρχη να εξαγγέλλει χρηματοδοτήσεις μελετών και έργων για τα οποία πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν είναι υπεύθυνος. Αναφέρομαι στην γέφυρα της Καβάλας, στην περιμετρική της Καβάλας. Όταν έπεσε η γέφυρα και ο Χρήστος Μέτιος και η δήμαρχος Καβάλας είπαν ότι δεν είναι δικό μας το έργο, είναι εθνική οδός, είναι εκτός σχεδίου, δεν είναι αρμοδιότητα δική μου έλεγε ο περιφερειάρχης».

Διαβάστε επίσης