ΑΟΚ – ΝΕΣΤΟΣ 0-0 ( ΄Ενα ντέρμπι που είχε τα πάντα εκτός απο γκολ ! )

 ΑΟΚ – ΝΕΣΤΟΣ 0-0  ( ΄Ενα ντέρμπι που είχε τα πάντα εκτός απο γκολ ! )

Αρκετός κόσμος προχθές το απόγευμα στο “Ανθή Καραγιάννη” για το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον πρώτο ΝΕΣΤΟ και τον δεύτερο ΑΟΚ.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αυτής δεν θα άλλαζε  την κατάταξη των ομάδων στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά θα μείωνε ή θα μεγάλωνε την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες που τελικά έμεινε η ίδια ( 4 βαθμοί) μετά το ισόπαλο 0-0.

Το προχθεσινό ντέρμπι τα είχε όλα !

Είχε περίπου 3.000 κόσμο είχε πάθος , είχε ένταση είχε φάσεις είχε αποβολή αλλά δεν είχε γκολ.

Πάρα την κρισιμότητα της αναμέτρησης και την ένταση που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες ο ποδοσφαρικός πολιτισμός είναι αυτός που κέρδισε τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες του “Ανθή Καραγιάννη” αν και κάποιοι πιο “ένθερμοι” φίλοι του Νέστου με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης κρεμάσανε ένα πανό  στα κάγκελα της κερκίδας  με ένα υβριστικό σύνθημα  το οποίο όμως και κατέβασε μόλις αντιλήφθηκε ο τερματοφύλακας της ομάδας του Νέστου  Νάσος Αθανασίου.

Αγωνιστικά τώρα απο τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΑΟΚ πήρε μέτρα μέσα στο γήπεδο και ήθελε απο την αρχή να έχει την κατοχή και την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου.

Απέναντι του είχε μία ομάδα που ήταν σοβαρή δεμένη και στιβαρή η οποία έδειξε και αυτή απο την μεριά της οτι δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος.

Στο πρώτο μέρος ο ΑΟΚ ήταν ακίνδυνος αφού προσπαθούσε απο τα πλάγια κυρίως με προσωπικές πρωτοβουλίες του Σβέν  αλλά και με μεγάλες μπαλιές απο πίσω να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία η οποία δεν απειλήθηκε σοβαρά.

Αντίθετα ο Νέστος περίμενε να βγει στην κόντρα και δημιούργησε μία δύο φάσεις με κορυφαία την κεφαλιά του Μελισόπουλου μετά απο εκτέλεση φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δήμιζα.

Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η άμυνα του ΑΟΚ ήταν τα στημένα και οι κατεβασιές του Μκριτσιάν στην περιοχή του ο οποίος αν και δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός ήταν σχεδόν πάντα απειλητικός με τις κεφαλιές που έπαιρνε με μία σχετική ευκολία.

Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε να ρίξει στον αγώνα τον Γιώργο Λίτσκα ο οποίος πήρε την εντολή απο τον πάγκο να μαρκάρει τον αμυντικό του Νέστου σε όλα τα στημένα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΚ ανέβασε την απόδωση του και κυριάρχησε απο την στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες.

Τόσο η είσοδος του Βαλαβανόπουλου όσο και του Γρηγόρη Παπαδόπουλου έδωσαν μία ώθηση στην ομάδα μας που έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ αλλά βρήκε απέναντι του τον εκπλητικό Νάσο Αθανασίου που στην κυριολεξία κατέβασε τα ρολά της εστίας του.

Μπορεί με την φανέλα του ΑΟΚ ο Νάσος να μην έκανε μία τέτοια εμφά νιση αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να τον βρίζουν οι ευτυχώς λίγοι φίλοι του ΑΟΚ.

Δηλαδή τι περιμένανε να κάνει;

Να αφήσει την μπάλα να μπεί στα δίχτυα επειδή στο παρελθόν έχει παίξει στην ομάδα μας ;

Πραγματικά κάποιες φορές δυσκολεύομαι να κατανοήσω όλους αυτούς που ζητάνε απο παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του ΑΟΚ στο παρελθόν να έχουν τι ;

Μειωμένη απόδωση ;

Δυσκολεύομαι.

Ο καθένας παίζει για την ομάδα του.

Ο ΑΟΚ το πάλεψε το ήθελε αλλά “πέταξε” ένα ολόκληρο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος όταν βρήκε ρυθμό τον σταμάτησε ο Νάσος Αθανασίου που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις.

Κρίμα για τον Καθάριο που βγήκε νωρίς απο το παιχνίδι αφού όπως αποδείχθηκε είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και η ομάδα του θα στερηθεί των υπηρεσιών του τις επόμενες αγωνιστικές.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης έριξε στην μάχη όσο όπλα είχε στην διάθεση του  και κατάφερε να αγγίξει την νίκη αλλά δεν την πήρε.

Ο Γιώργος ο Λίτσκας που μπήκε για να βοηθήσει και στο μαρκάρισμα του Μκριτσιάν φαίνεται οτι του λείπουν παιχνίδια και αγωνιστικός ρυθμός.

Ο Βαλαβανόπουλος με την είσοδο του βοήθησε στην τόνωση της επιθετικής γραμμής της ομάδας μας  ενώ ίσως να έπρεπε να μπει πιο νωρίς ο Γρηγόρης ο Παπαδόπουλος η πάσα του οποίου σε αυτές τις κατηγορίες δίνει λύσεις και μας λείπει αφού χωρίς τον Γρηγόρη η ομάδα αναγκάζεται να παίζει απο τα πλάγια , με μεγάλες μπαλιές απο πίσω  και να περιμένει απο τις ατομικές προσπάθειες του Σβεν και του Τσούτση ο οποίος προχθές δεν ήταν σε καλή μέρα.

Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολύ καλούς παίκτες  αλλά μας λείπει στο κέντρο ο παίκτης που θα ξεδιπλώσει αυτή την ομάδα και θα τροφοδοτήσει σωστά την επίθεση.

Παρά το 0 – 0 και τους 4 βαθμούς που μας χωρίζουν από την κορυφή η προσπάθεια συνεχίζεται.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει.

Η Διοικούσα του ΑΟΚ είναι αποφασισμένη να βγάλει τον ΑΟΚ στην επόμενη κατηγορία είτε ως πρώτο είτε ως δεύτερο μέσα απο την διαδικασία των μπαράζ.

Οι 4 βαθμοί δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στο Νέστο αλλά έχουμε μπροστά μας ακόμα 8 αγωνιστικές και όλα μπορούν να συμβούν.

Για άλλη μια φορά ένα μπράβο για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό

που επικράτησε προχθές στο “Ανθή Καραγιάννη” και απο τις δύο μεριές και καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες που ανήκουν στον ίδιο Νομό.

Σήμερα η στήλη είχε μία αθλητική χροιά αλλά χρειάζεται και αυτό κάπου – κάπου.

Καλή σας ημέρα καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης