Ταβέρνα «Κραμπούσα» στη Σκάλα Ποταμιάς: Οικογενειακή παράδοση 25 ετών στη ελληνική κουζίνα (φωτογραφίες)

 Ταβέρνα «Κραμπούσα» στη Σκάλα Ποταμιάς: Οικογενειακή παράδοση 25 ετών στη ελληνική κουζίνα (φωτογραφίες)

Κείμενο του Στάθη Χαρπαντίδη στο newharpas.blogspot.com


Η οικογενειακή  ταβέρνα “Κραμπούσα” βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, λειτουργεί από το 1997 και το όνομα της το πήρε από το ομώνυμο μικρό νησάκι που στολίζει το κόλπο. Οι αδελφοί Κουτλή είναι υπέρμαχοι της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, βασίζεται σε άριστης ποιότητας τοπικά, αυθεντικά υλικά, τα περισσότερα εκ των οποίων ευδοκιμούν στο κτήμα τους.

Στο μενού θα βρείτε και καλομαγειρεμένα πιάτα της θασίτικης κουζίνας όπως κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια, “φτεροκεφτέδες”, θασίτικο μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με καρότα, πιπεριές και ντόπιο κασέρι, εντόπιο κατσικάκι στο φούρνο μαγειρεμένο με μια παλιά θασίτικη συνταγή, πατάτες και ρύζι και κολοκυθολούλουδα γεμιστά. Ζητήστε να σας φέρουν και τις νοστιμότατες ελιές από το κτήμα τους όπως τις φτιάχνουν παραδοσιακά στο νησί, “κλαστάδες” (πράσινες τσακιστές μέσα σε λεμόνι, λάδι και ρίγανη) και “φλαστάδες” (σε άλμη και μάραθο) είναι ένας εξαιρετικός μεζές για το τοπικό ούζο «Ίσαλος» που αποστάζετε στο Λιμένα της Θάσου.

Οι θαλασσινοί μεζέδες σκέτοι ή με ζυμαρικά διακρίνονται για τη λιτότητα και την αρτιότητα τους ενώ η ψαρόσουπα σε κερδίζει με τη βαθιά νοστιμιά της. Στο ευρηματικό μενού σάς περιμένουν, αστακοί, φρέσκα ψαράκια ψηλά ή χονδρά, όλα όμως εξαρτώνται από το τι θα φέρει το καλάθι του καπετάνιου. Το service είναι φιλικό και η λίστα των κρασιών και αποσταγμάτων αξιοπρεπής.

Tips: Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος. Τηλ για κρατήσει: +30 2593 062190, e-mail: info@krambousa-taverna.gr

Διαβάστε επίσης