• 19 Απριλίου 2024,

«Ταξίδι στην Ελλάδα»: Πρεμιέρα για την εγγλέζικη ταινία που προβάλλει (και) την Καβάλα (video)

 «Ταξίδι στην Ελλάδα»: Πρεμιέρα για την εγγλέζικη ταινία που προβάλλει (και) την Καβάλα (video)

Πρεμιέρα στους κινηματογράφους της χώρας, όσοι λειτουργούν, κάνει σήμερα η ταινία “Ταξίδι στην Ελλάδα”.

Ουσιαστικά προβάλλεται ως ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με Άγγλους παρουσιαστές. Ανάμεσα στα μέρη που επισκέφθηκαν και περιλαμβάνονται στην ταινία και η Καβάλα. Η οποία ωστόσο δεν υπάρχει στο τρέϊλερ. Ως εκ τούτου όποιος θέλει να δει την Καβάλα πρέπει να παρακολουθήσει όλη την ταινία.


Ταξίδι στην Ελλάδα
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2019)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουίντερμποτομ
Ερμηνείες: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάικλ Τάουνς

Η επιτυχημένη σειρά ταξιδιωτικών ταινιών του Μάικλ Γουίντεμποτομ, αφού πέρασε από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία, φτάνει και στη χώρα μας, με τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον να ακολουθούν τα χνάρια του ομηρικού Οδυσσέα, δίχως φυσικά να παραλείπουν να γευτούν (και να αποθεώσουν) την ελληνική κουζίνα στον δρόμο τους.

Ξεκινώντας από τα ερείπια της Τροίας, οι δύο Βρετανοί κωμικοί διασχίζουν την Ελλάδα, περνώντας από την Καβάλα, το Πήλιο, τους Δελφούς, την Αθήνα, την Επίδαυρο –όπου τα δίνουν όλα–, την Υδρα και τη Μάνη, για να καταλήξουν τελικά στην Ιθάκη, σε ένα ταξίδι γεμάτο μοναδικά τοπία, αλλά και αρκετά… απρόοπτα.

Και αυτό το, πιθανότατα τελευταίο, «Ταξίδι…» καταφέρνει να συνδυάσει αποτελεσματικά το περιηγητικό-γαστριμαργικό ντοκιμαντέρ με τη δραματοποιημένη αφήγηση, κυρίως χάρη στους δύο χαρισματικούς πρωταγωνιστές του.

Οι Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον είναι ξανά απολαυστικοί, καθώς συζητούν, κριτικάρουν, πειράζουν ανελέητα ο ένας τον άλλο, φλερτάρουν, παντρεύουν αρχαίους μύθους με τη σύγχρονη πραγματικότητα, ενώ φυσικά δίνουν ακόμα ένα ρεσιτάλ μιμήσεων περισσότερο ή λιγότερο διάσημων προσώπων.

Κορυφαία στιγμή ανάμεσά τους, η μίμηση του Μάρλον Μπράντο, με τις φωνές να αλλάζουν για να ακολουθήσουν εκείνη του σπουδαίου ηθοποιού με το πέρασμα του χρόνου.

Στο μεταξύ, η κάμερα του Γουίντερμποτομ εξερευνά τις ελληνικές ομορφιές, φυσικές και μη, δίχως να παραλείπει να τρυπώσει και στις κουζίνες των σεφ, όπως σε αυτήν του Λευτέρη Λαζάρου, καταγράφοντας τις νόστιμες δημιουργίες τους.

Σε έναν συνδυασμό που ανακαλεί έντονα την παράδοση του ελληνικού συμποσίου, καλό φαγητό και κουβέντα συμπορεύονται, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει πάντα με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό που είχαμε σε προηγούμενες ταινίες.

Το φιλμ των 103 λεπτών είναι μια συντομευμένη εκδοχή των έξι μισάωρων επεισοδίων που προβλήθηκαν στη βρετανική τηλεόραση και φυσικά αποτελεί ιδανική επιλογή για θερινό σινεμά.

Διαβάστε επίσης