Καβάλα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που κλέβανε πορτοφόλια από πολίτες σε λαϊκές αγορές

 Καβάλα: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που κλέβανε πορτοφόλια από πολίτες σε λαϊκές αγορές

Εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν έξι αλλοδαποί σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών – Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής


Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τακτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία τριών αλλοδαπών γυναικών και τριών αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι τρεις άνδρες μετέφεραν σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, των Τρικάλων και της Βέροιας τις τρεις γυναίκες, όπου οι δράστριες εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό διέπραττε κλοπές σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα οι δράστριες αφαιρούσαν κυρίως πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση κάνοντας χρήση μίας αφαιρεθείσας τραπεζικής κάρτας πραγματοποίησαν ανάληψη χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης