• 18 Μαΐου 2024,

Τεχνικό πρόγραμμα 744.000 Ευρώ

 Τεχνικό πρόγραμμα 744.000 Ευρώ

Την περασμένη Δευτέρα 31 Οκτώβρη συνεδρίασε στη Χρυσούπολη το δημοτικό συμβούλιο Νέστου και ένα από τα θέματα που συζήτησε κι ενέκρινε κατά πλειοψηφία είχε σχέση με την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για την επόμενη χρονιά, για το 2017. Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Βαλσαμίδης, ενώ για το ίδιο θέμα μίλησε, εισαγωγικά και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 744.000 ευρώ. Είναι μία πρώτη προσέγγιση στα δημοτικά έργα του 2017, ενώ το ποσό θα αυξηθεί με τα υπόλοιπα της χρονιάς που τελειώνει και τα επιπλέον δημοτικά έσοδα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό του περσινού. Όσο για το νέο ΕΣΠΑ η διοίκηση του Δήμου Νέστου, περιμένει τους άξονες και τα μέτρα του προγράμματος, με έτοιμες μελέτες και προτάσεις. Εκτιμά ότι το κλίμα είναι αρκετά αβέβαιο για το νέο ΕΣΠΑ, έτσι προετοιμάζεται να το εκμεταλλευτεί χωρίς ν΄ ανοίξει τα χαρτιά της.

Το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2017 του Δήμου Νέστου, περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών 400.000 ευρώ. Επισκευή και συντήρηση νεκροταφείων στη Χρυσούπολη και την Κεραμωτή. Συντήρηση αγροτικών δρόμων στην δημοτική ενότητα της Χρυσούπολης. Διευθέτηση ομβρίων αντιπλημμυρική προστασία στο Γέροντα. Εργασίες συντήρησης του γηπέδου της Χρυσούπολης, 50.000 ευρώ. Έργο διαμόρφωσης της πλατείας στη Νέα Καρυά. Διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και χώρο στάθμευσης της Κεραμωτής. Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς στην Κεραμωτή. Συντήρηση αγροτικών δρόμων της δημοτικής ενότητας Ορεινού. Συντήρηση νεκροταφείων δημοτικής ενότητας Ορεινού. Ανακαίνιση συντήρηση παλαιών κοινοτήτων δημοτικής ενότητας Ορεινού. Ανάπλαση πλατείας ηρώων στη Χρυσούπολη. Επικαιροποίηση μελέτης Προαστίου. Μελέτη διαμόρφωσης χώρου παλιού Κοιμητηρίου και προμήθεια λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων τύπου led με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν το προταθέν τεχνικό πρόγραμμα, καθώς εκτίμησαν και το δήλωσαν ότι είναι πιστή μεταφορά και αντιγραφή δημοτικών έργων, που υπήρχαν και στο προηγούμενο τεχνικό πρόγραμμα, και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ταύτιση έργων με τα αναγραφόμενα ποσά.

Διαβάστε επίσης