• 22 Μαΐου 2024,

Τελευταία ευκαιρία δίνει στον διάλογο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας

 Τελευταία ευκαιρία δίνει στον διάλογο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Οι επικεφαλής δύο τουλάχιστον δημοτικών παρατάξεων (Β. Παππάς, Κ. Σιμιτσής) προτείνουν στη διοίκηση του Δήμου δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και κατάληψη του παλιού Νοσοκομείου! Η κ. Τσανάκα δεν απορρίπτει την ιδέα, πρόκειται όμως να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον διάλογο. Τόσο με την ΕΤΑΔ όσο και με το δημόσιο. Από προχθές προσπαθεί να εξασφαλίσει νέα συνάντηση στην ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα. Στην χειρότερη περίπτωση αυτή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν η κ. Τσανάκα θα είναι στην πρωτεύουσα για άλλον λόγο. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο το ραντεβού να γίνει έως την Παρασκευή, σε επίπεδο νομικών. Αν η διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ δεν προχωρήσει τότε θα πρέπει να περιμένουμε διάφορες δυναμικές ενέργειες. Οι οποίες δεν θα γίνουν ερήμην της τοπικής κοινωνίας.  Υπάρχουν άλλωστε συλλογικότητες που ήδη τις προτείνουν.

Αυτά για την Καλαμίτσα. Για το παλιό νοσοκομείο χθες ο κ. Σιμιτσής πρότεινε κατάληψη αν και παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει μία ακόμη συνάντηση με την διάδοχο του κ. Αλεξιάδη,  την κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα περί των συγκεκριμένων διεκδικήσεων, η οποία πιθανόν να βγει σε καλό. Ρόλο θα παίξουν σίγουρα οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές αν και χθες η Δήμαρχος φάνηκε να μην περιμένει πολλά από αυτούς. Χθες ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε ότι για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου δεν αρκεί να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η εκπονηθείσα επί των ημερών του μελέτη μέσω του προγράμματος FATE.

Ωριμάζει η ιδέα της κατάληψης!

Μέσω δηλώσεων που έκαναν χθες το πρωί στο ράδιο Πρωινή, τόσο ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής όσο και η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ωριμάζει η ιδέα μιας κατάληψης στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Μία πρωτοβουλία που έχουνε εισηγηθεί κατά το πρόσφατο και μακρινό παρελθόν κι άλλοι παράγοντες της πόλης, μία ιδέα που κακώς όπως φαίνεται δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα. Αφορμή για τη χθεσινή συζήτηση στο ραδιόφωνο της Πρωινής, η κουβέντα που έγινε για το ίδιο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το προηγούμενο βράδυ, η προτροπή του Βαγ. Παππά να γίνει κατάληψη, εκεί όπου δεν υπάρχει συμφωνία με το δημόσιο, ειδικότερα στην περίπτωση του παλιού νοσοκομείου. Το παλιό νοσοκομείο είναι κάτι ξεχωριστό σε σχέση με την Καλαμίτσα και το παλιό δικαστήριο, καθώς ο Δήμος Καβάλας, συνεχίζει να πιστεύει ότι ουσιαστικά είναι δική του ιδιοκτησία.

Πρώτος μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Κ. Σιμιτσής. «Μετάνιωσα –είπε- που δεν έγινε επί των ημερών μου», παραδέχθηκε ταυτόχρονα ότι φοβήθηκε τις συνέπειες αυτής της πράξης. Για το σήμερα ωστόσο είπε χαρακτηριστικά «ήρθε η ώρα της εισβολής» και συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει η Δήμαρχος να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κα Παπανάτσιου. «Ας πάει πρώτα στην κα Παπανάτσιου και ας κάνουμε κατάληψη αμέσως μετά, εάν η συνάντηση μαζί της δεν έχει αποτέλεσμα», ήταν το νόημα των δηλώσεων του πρώην Δημάρχου.

Η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, που μίλησε αμέσως μετά, είπε συγκεκριμένα ότι οι βουλευτές του Νομού, εννοώντας περισσότερο τους κυβερνητικούς, δε μπορούν να προωθήσουν όπως πρέπει τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας στην Αθήνα κι αυτό συμπλήρωσε, είναι πρόβλημα. Συμφωνώ είπε χαρακτηριστικά για το παλιό νοσοκομείο. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα δώσει μία τελευταία ευκαιρία στη νέα αναπληρώτρια υπουργό.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση για την Ακτή Καλαμίτσα η Δήμαρχος είπε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο το ταξίδι αυτής της εβδομάδας στην Αθήνα, γιατί ενώ ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να συνεχίσει τη συζήτηση, δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Η Δήμαρχος παρέπεμψε σε ηλεκτρονική επικοινωνία που επρόκειτο να γίνει χθες μεταξύ των νομικών, προκειμένου ή να ταξιδέψουν στην Αθήνα εντός των ημερών οι δικηγόροι του Δήμου Καβάλας και η κα Δρακονάκη ή την ερχόμενη εβδομάδα που η ίδια θα είναι στην Αθήνα να έχει νέο ραντεβού με τον κ. Τερζάκη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης